Obavijesti

News

Komentari 79

Ivi Sanaderu prijeti i afera oko sumnjive prodaje Plive Barru

Ivi Sanaderu prijeti  i afera oko sumnjive prodaje Plive Barru
1

Plivina je uprava prešutjela da je islandski Actavis tijekom prodaje nudio 35 posto više od Barra. Mediji su prozivali Sanadera, Čovića i Žužula za utjecanje na cijenu...

VIDEO

Privatizacija Plive, teška 2,2 milijarde dolara - usporedbe radi, mađarski Mol je udio u Ini kupio za 500 milijuna dolara - uskoro bi trebala dobiti svoj sudski epilog. Izvedena je, prema svemu sudeći, kriminalno, poput Ine, a istražitelji žele prikupiti željezne dokaze kako stvar ne bi propala na sudu. 

U natjecanje za kupnju dionica upustili su se 2006. godine islandski Actavis i američki Barr. Dvije su kompanije licitirale s ponudom, nudeći sve više.

No u jednom je trenutku Pliva počela tajiti sve veće ponude Actavisa, pa se Barr pokazao kao povoljniji ponuđač. Hanfa je upozorila Plivu da je dužna, prema zakonu o dionicama, obavještavati burzu o svim ponudama, ali se Plivina uprava oglušila na Hanfina upozorenja. Nikakvih sankcija nije bilo, iako je Actavis u pojedinim fazama nudio i do 35 posto višu cijenu.

Dana 26. lipnja, Plivin se je nadzorni odbor odlučio za Barr. Uskoro je međutim, otkriveno da su se 24. i 25. lipnja u Veroni, kao slučajno, sastali Ivo Sanader, Željko Čović i Miomir Žužul - prvi kao premijer i, de facto, hrvatski faraon - šef Hanfe ovisio je o njemu, što je za daljnji tijek ove priče jako važno - drugi kao predsjednik uprave Plive, a treći kao lobist Barra.

>>> BIBLIJSKE SLIKOVNICE NA DAR <<<

>>> Više pročitajte u 24sataExpressu

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 79
VIDEO

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general
POTUČENI DO NOGU

VIDEO Sutra slavimo Bljesak: Četnici se nisu ni snašli, a već su bježali. Zbrisao im je i general

U 31 sat četnici su potučeni u vojno-redarstvenoj akciji Bljesak koja je počela 1. svibnja 1995. Oslobođena su okupirana područja zapadne Slavonije, a srbočetnici su zbrisali u Bosnu preko mosta kod Stare Gradiške zajedno sa svojim zapovjednikom. U akciji su poginula 42 pripadnika vojske i policije
Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini
POGLEDAJTE VIDEO

Snimka kod Mljeta: Uplašila ih peraja! Pitali smo stručnjake radi li se o velikoj bijeloj psini

Velika peraja kod Mljeta prestrašila je ribare. Odmah su pomislili da se u Jadranu kupa velika bijela psina, ali stručnjak je zaključio da ipak nije ta vrsta u pitanju.