To je to što me zanima!

Ivica Dačić: Što je Tadić radio na skupu na kojemu je i Thaci?

Nije dobro kada se demokrati ponašaju različito prema državnim pitanjima kada su na vlasti i kada su u oporbi, jer je još na snazi državna politika kaže Ivica Dačić
Vidi originalni članak

Još uvijek aktualni ministar unutrašnjih poslova i mandatar za sastav nove srpske vlade, Ivica Dačić izjavio je danas u Beogradu kako je za njega "prava enigma posjet vođe Demokratske stranke Borisa Tadića" Croatia Summitu u Dubrovniku na kojemu sudjeluje i premijer Kosova Hashim Thaci, javljaju mediji u Srbiji. 

Ocijenio kako "nije dobro kada se demokrati ponašaju različito prema državnim pitanjima kada su na vlasti i kada su u oporbi" jer je još na snazi državna politika, u čijem je formiranju sudjelovao DS, da se ne sudjeluje na skupovima gdje se Kosovo predstavlja kao neovisna država".

Dačić je rekao novinarima kako ne zna je li se Tadić susreo s Thacijem, ali ne vjeruje da se "bilo što postiže sudjelovanjem na skupu na koji je pozvan i Thaci, osim što se možda daje legitimitet čovjeku za kojega postoje indicije da je bio umiješan u trgovinu ljudskim organima". Odgovarajući na pitanje bi li se sastao s Thacijem, Dačić je odgovorio kako bi dobro razmislio ima li Srbija od toga koristi, ali to "sigurno ne bih učinio kako bi dobio pljesak sa strane". 

Komentirajući stav SAD kako Srbija ne mora priznati neovisnost Kosova, ali mora prihvatiti njegovo postojanje, Dačić je rekao kako to nije ništa novo i ponovio da se "Srbija zalaže za nastavak dijaloga o rješavanju životnih problema, bez faktičkog i bez posrednog priznavanja Kosova".

Idi na 24sata

Komentari 58

  • japanokinez 08.07.2012.

    Što je Tadić radio na skupu na kojemu je i Thaci? Radio je ono što ćeš uskoro i ti.

  • luni 08.07.2012.

    A nije se sjetio što je nikolić radio 91,bitno je u šta je tachi možda bio umješan

  • djokovic 08.07.2012.

    U ime koga se ti rukujes Tadicu s najvecim kriminalcom i trgovcem organima ? Sram te moze biti,da su ljudi normalni u Srbiji -tvoja politicka karijera bi bila odavno gotova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare