To je to što me zanima!

Ivo Baldasar za Express: Nije samo Željko Kerum kriv za sve

Baldasar od proljeća vodi Split i tek se uhvatio u koštac s problemima koji se pod Marjanom gomilaju 20 godina. Otkriva što će s Hajdukom i minusom u blagajni
Vidi originalni članak

Express: Prošlo je par mjeseci od kada ste na funkciji gradonačelnika. Kakvi su dojmovi, jeste li stekli nove “prijatelje”?

Iskreno, nemam vremena za dojmove. Ljudi su uglavnom spremni na suradnju, trude se pomoći. Nismo tu da bismo se družili, ovo je posao kao i svaki drugi, ali puno zahtjevniji.

Express: I vas je dočekao Hajduk kao “vrući krumpir”. Kako ćete riješiti taj problem?

Uprava i nadzorni odbor rade sve što mogu, ali problemi Hajduka su toliko veliki da ih na ovakav način nitko ne može sanirati, odnosno riješiti. Tražimo rješenje, razgovaramo s cijelim nizom pojedinaca i institucija jer činjenica je da se nešto mora poduzeti, a siguran sam da ovakvo stanje nije dugoročno održivo. Planiramo uskoro i tematsku sjednicu Gradskog vijeća na temu Hajduka, gdje ćemo predočiti stanje u klubu i čuti stavove vijećnika.

Express: Kako mislite sanirati dugove grada Splita? Je li za sve gradske probleme i dugove kriva bivša vlast, odnosno bivši gradonačelnik Željko Kerum?

Mi se suočavamo s problemima koji su nagomilani u zadnjih 20 godina, tako da krivnja ne ide samo na račun prethodne vlasti. Ni rješenje neće ići preko noći. Snimili smo situaciju i ona je sve samo ne sjajna, ali idemo korak po korak. Revizija, čišćenje onoga što je moguće, reorganizacija uprave, racionalizacija troškova, pokretanje projekata, to su koraci koji ovako zvuče uopćeno, ali za sve imamo spremne konkretne mjere. Neke smo već proveli, a neki su u pripremi.

>>> Više pročitajte u Expressu

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Ahileja 25.08.2013.

    Nije sve Kerum kriv nego i HDZ koji su mu pomogli da uđe u politiku.

  • johntaylor 25.08.2013.

    ooooooooo

  • johntaylor 25.08.2013.

    Ive, homo ća baci picigin na Baćvice, neš ti zabija nos u politike meni, vrati nan se na picigin, homo ča baci

Komentiraj...
Vidi sve komentare