To je to što me zanima!

Ivo Banac prozvao medije, a zatim sam kršio zakon

Banac je u pismu pravobraniteljici napisao kako je dio medija tijekom 20-dnevnog praćenja "slučaja Pukanić" prekršio pravila "dobrog ukusa"
Vidi originalni članak

Predsjednik HHO-a Ivo Banac na adrese hrvatskih medija poslao je u srijedu kopiju dopisa pravobraniteljici za djecu Mili Jelavić. U njemu upozorava pravobraniteljicu kako je dio medija tijekom 20-dnevnog praćenja "slučaja Pukanić" prekršio pravila "dobrog ukusa" kad je riječ o zaštiti malodobne kćeri Pukanićevih.
 - Svjesni smo važnosti i činjenice o nužnosti izvještavanja javnosti o protupravnoj prisilnoj hospitalizaciji Mirjane Pukanić. Međutim, istodobno se zalažemo da se vodi računa da se tijekom tog informiranja minimalno izlazi s osobnim detaljima i intimom obitelji Pukanić, osobito na ime i događaje uz njihovu maloljetnu kćer - napisao je Banac. No pritom je upravo on grubo prekršio zakon, jer je u dopisu koji je poslao novinarima tri puta napisao ime i prezime malodobne kćerke Mirjane i Ive Pukanića. U tjedniku Nacional, kojem je suvlasnik Ivo Pukanić,  u posljednjem je broju objavljena cjelokupna povijest bolesti Mirjane Pukanić.

Idi na 24sata

Komentari 0

Komentiraj...
Vidi sve komentare