To je to što me zanima!

Ivo Josipović: Europska unija nije stroj, nego je živo biće!

Josipović je ocijenio kako je kriza posebno oštro pogodila mlade te se osvrnuo i na problem demokratskog deficita. Naglasio je kako nema napretka bez optimizma
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović je na Europskom forumu Alpbach 2012. u nedjelju poručio kako je Europska unija najmanje projekt političara te kako pripada ljudima i narodima koji trebaju sudjelovati u njenoj izgradnji. Josipović je ocijenio kako je kriza posebno oštro pogodila mlade te se osvrnuo i na problem demokratskog deficita. Naglasio je kako nema napretka bez optimizma, a kazao je i kako su krizna vremena i vremena za nove prilike.

Predsjednik Josipović je rekao i kako Europska unija nije stroj, već živo biće, a kao jedno od njenih najvećih postignuća je istaknuo politiku proširenja. 

HRT javlja kako se austrijski predsjednik Heinz Fischer usprotivio politici štednje bez gospodarskog rasta. Istaknuo je kako su mjere štednje važne te je upozorio na činjenicu da u Europskoj uniji postoji sve veći jaz između bogatih i siromašnih te da je sve više nejednakosti.

Idi na 24sata

Komentari 71

  • stole123 27.08.2012.

    JE U PRAVU JOSIPOVIĆ.EUROPSKA UNIJA JE PROJEKT POLITIČARA ZAMIŠLJENA TAKO DA POLITIČARIMA BUDE DOBRO A NAROD NEKA GRICKA NOKTE.

  • lijač 27.08.2012.

    josipoviču bilo bi više vrijeme da promjeniš dioptriju tih načala da konačno vidiš da je ta eu zlo ko je vidio da u isti tor zatvaraju ovce i vukove

  • prezident 27.08.2012.

    Kakvu ulogu ima predsjednik države i njegov silni aparat na Pantovčaku?Koliko bi se novaca ušparalo ukidanjem toga radnog mjesta,kao i ukidanjem ureda bivšeg .Možda bi trebalo raspisati referendum ?

Komentiraj...
Vidi sve komentare