To je to što me zanima!

Ivo Josipović: Neka Ustav štiti i one zajednice koje nisu 'brak'

Predsjednik Ivo Josipović smatra kako bi se ovaj stavak trebao dodati članku 62, te bi se time 'ostvarila ravnoteža i otklonio osjećaj neravnopravnosti' u Ustavu RH
Vidi originalni članak

Predsjednik Ivo Josipović poslao je predsjedniku Sabora Josipu Leki prijedlog da se u Ustav uvrsti kako se 'životnim zajednicama različitim od braka jamči se pravo na obiteljski život i njegovu zaštitu', piše Novi list. 

Josipović smatra kako bi se ovaj stavak trebao dodati članku 62, te bi se time 'ostvarila ravnoteža i otklonio osjećaj neravnopravnosti'. 

Predsjednik se referirao na stavak 'Brak je životna zajednica žene i muškarca' koji još nije u Ustavu, ali bi mogao biti 20. prosinca kada bi Sabor trebao izglasati ustavne promjene. 

Idi na 24sata

Komentari 31

  • slobodni dalmat 12.12.2013.

    ....lako je manjine zadovoljiti....

  • zanovijetalo 12.12.2013.

    Hoće li nam predsjednik bar jednom reći nešto pametnog, izgleda da su moja očekivanja nerealistična.

  • DavorMilaković 12.12.2013.

    vi kao predsjednik svih Hrvata ste totalno pristran,pričate o demokraciji radite suprotno primjer referendum nagovarate ili naređujete glasajte protiv , sad predlažete zakone,zašto niste promijenili zakon prije par mjeseci prije pa referendum ne bi trebalo sve radite loše kao ova vlada stvarno svoje poijerenje ste prokockali

Komentiraj...
Vidi sve komentare