To je to što me zanima!

Ivo Josipović: Pred nama je gospodarska obnova Hrvatske

Dan neovisnosti je naš istinski blagdan, kada iskazujemo dužnu zahvalnost svima koji su tijekom naše povijesti tim idealima posvetili svoj rad, naveo je predsjednik
Vidi originalni članak

Nacionalna sloboda i državna neovisnost ideali su kojima teži svaki samosvjestan narod. Stoga je Dan neovisnosti naš istinski blagdan, kada iskazujemo dužnu zahvalnost svima koji su tijekom naše povijesti tim idealima posvetili svoj rad, sposobnosti i nastojanja, a posebice onima koji su za te ideale u Domovinskom ratu položili svoj život. To nas sve obvezuje da prihvatimo odgovornost za sadašnjost i budućnost Republike Hrvatske. Prije svega smo odgovorni graditi društvo mira, slobode, solidarnosti, pravde, rada i poštivanja svih ljudskih prava, uz posebnu brigu koju moramo posvećivati djeci, mladima i obiteljima - stoji u čestitci koju je predsjednik Ivo Josipović uputio u povodu Dana neovisnosti te se dodaje:

- Pred nama je sada u prvome redu zadaća gospodarske obnove Hrvatske. Važno je da kao skora punopravna članica Europske unije budemo ne samo demokratski zrela i međunarodno odgovorna nego i gospodarski uspješna zemlja. Imamo za to preduvjete u ljepoti naše domovine i vrijednosti naših ljudi. Da bismo u tome uspjeli, važno je da izgrađujemo suglasje o temeljnim pitanjima naše budućnosti, da potičemo rad i kreativnost, samopouzdanje i optimizam.

Predsjednik je pozvao građane da ponosno i radosno proslave svoj nacionalni blagdan.

- Sa željom da složno i zauzeto radimo za dobro Hrvatske, svim hrvatskim građanima srdačno čestitam Dan neovisnosti! - zaključuje predsjednik.

Idi na 24sata

Komentari 49

  • 08.10.2012.

    Nama treba kao prvo MORALNA obnova i obnova MOZGOVA.

  • RENCHIYS 07.10.2012.

    Gospodarska obnova ?......pa o čemu pričaju ovi likovi ?.....JOSIPOVIĆU,....mi smo imali gospodarstvo dok ga niste uništili vi i oni prije vas

  • marnik954 06.10.2012.

    Želje su jedno, a stvarnost drugo!

Komentiraj...
Vidi sve komentare