To je to što me zanima!

Ivo Josipović u MORH-u promaknuo 230 časnika

Josipović je istaknuo kao se moramo okrenuti budućnosti u kojoj Hrvatsku vidi kao zemlji koja će se u regiji isticati politikom, znanošću i kulturom
Vidi originalni članak

Dijeleći promaknuća u MORH-u u povodu 15. obljetnice Oluje, predsjednik Ivo Josipović ponovio je da će i dalje izvrsnost biti jedini kriterij napredovanja. Promaknuo je 230 časnika, od kojih je 48 žena. Ovoga puta nije bilo ni jednog generalskog čina. U obraćanju časnicima, Josipović je istaknuo kao se moramo okrenuti budućnosti u kojoj Hrvatsku vidi kao zemlji koja će se u regiji isticati politikom, znanošću i kulturom.
- Najjače oružje je znanje i očekujem da će joj Vlada posvetiti puno pozornosti.Vojska mora biti rasadnik znanja i bez obzira na recesiju OS moraju biti očuvane i njena sredstva moraju biti neumanjena - rekao je Josipović. Ministar obrane Branko Vukelić najavio je daljnju gradnju vojnih stanova u Zadru i Splitu, te hrvatski patrolni obalni brod koji će stići na jesen.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • udovac 02.08.2010.

    i u našoj RH imamo više časnika i dočasnika nego pravih profesionalnih vojnika koji bi bili na prvoj crti bojišnice. Kome će oni zapovijedati kad se stvaraju kao na pokretnoj traci..zbilja jadno.

  • user_49513 02.08.2010.

    Uredu je što je precednik Ivo Josipovič odlikovao časnike, ali je su zaboravili one koji su najviše trebali,a sada nisu u sustavu.Trebalo je svakog pripadnika koji je sudjelovao odlkovati ,naravno koji je zaslužio.

  • ribić 02.08.2010.

    @harley63-zar zaista vjerujete da oznaka na kapi čini osobu, koja ju nosi, boljom ili obratno, Vjerujte, ljudi pod Vama dragom oznakom, nisu svi dobri, ali ni loši.

Komentiraj...
Vidi sve komentare