To je to što me zanima!

Ivo Sanader htio govoriti u Beču samo na njemačkom

Keine Fragen! Bivši premijer Ivo Sanader nije s novinarima u Beču htio razgovarati na hrvatskom, a pitanja su također morala biti na njemačkom...
Vidi originalni članak

Dugo se nismo vidjeli, rekao je bivši premijer Ivo Sanader u srijedu u austrijskom parlamentu, vidno iznenađen što vidi hrvatske novinare. To su, ujedno, bile jedine riječi koje nam je uputio na hrvatskom. Osunčan i odmoran, bez izraženih podočnjaka, koje nije mogao sakriti dok je u srpnju odlazio s funkcije, u Beč je došao održati predavanje o Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi u postupku pristupanja europskim integracijama. Dok je prijateljski ćaskao s austrijskim političarima, na hrvatskom smo ga zamolili da nam odgovori na nekoliko kratkih pitanja.
- Keine Fragen, kein Interview (nema pitanja, nema intervjua) - odbio nas je Ivo Sanader.
Na početku predavanja, držeći u ruci zlatnu kemijsku, ustvrdio je da ovo nije njegov povratak u politiku. Nakon što je rekao kako smatra da je Hrvatskoj, ali i njenim susjedima, mjesto u EU, Sanader je pristao odgovoriti na nekoliko pitanja. Odgovarao je isključivo na njemačkom, koji je ''tesao’’ tijekom studija u Innsbrucku. Također, novinari su pitanja morali postavljati na stranom jeziku. Katkad se ni on nije mogao sjetiti kako se neka riječ kaže na njemačkom, pa je pomoć tražio iz publike. Imali smo pravo na pitanje. Tražili smo da ocijeni politiku nove premijerke.
- Školske ocjene ne dajem. Ako sam je ja predložio na tu funkciju, odgovor je jasan - odgovorio  nam je kratko Sanader.

OSUNČAN, ODMORAN I BEZ PODOČNJAKA
Bivši premijer Ivo Sanader je smršavio kilogram - dva. Na predavanje je stigao vidno odmoran, osunčan i bez izrazitih podočnjaka, koji su ga ‘‘ispratili’’ s mjesta premijera. Smješkao se i izgledao zadovoljno.

Idi na 24sata

Komentari 43

  • Svetac_1 28.11.2009.

    On očito živi u svom svijetu i još uvujek misli da je premijer, slučaj za psihijatriju.

  • 25sat 27.11.2009.

    treba govnara totalno ignorirati, počevši s medijima

  • ledena 666 27.11.2009.

    jedno misli,drugo priča, treće radi,....ali naravno sve sebi u korist

Komentiraj...
Vidi sve komentare