To je to što me zanima!

Ivo Sanader: Odradio sam svoje, vrijeme je za druge

Odluku da se povlači s mjesta premijera, javnosti je objavio 1. srpnja. Pred novinare je tada došao nasmiješen te ih upitao zašto ga tako gledaju...
Vidi originalni članak

Neću se kandidirati na mjesto predsjednika države. Povlačim se iz aktivne politike. Ovu odluku nisam donio olako, već nakon dubokog promišljanja. Hvala Bogu, nisam bolestan - kazao je Sanader.
Točne razloge povlačenja nije želio decidirano otkriti. Dodao je da u životu postoje trenuci za nove početke, a ovaj je njegov. Svoju je dionicu puta, kaže, odradio.
- Vrijeme je za neke druge ljude - kazao je Sanader. Iako je na pitanje da li ovime isključuje da će se ikada više baviti politikom, Sanader rekao kratko i jasno: 'Ne', nakon toga je više puta u medijima ponovio kako ga bavljenje politikom više ne zanima. Sanader se tada ukrcao na brod 'Malo vitra' i zaplovio Jadranom. Bio je neuhvatljiv i nije istupao u javnosti.

SANADER I DALJE TVRDI DA NE ŽELI NATRAG U POLITIKU

Početkom kolovoza bivši je premijer završio u bolnici zbog upale pluća. Početkom studenog u Beču je održao predavanje o Hrvatskoj i jugoistočnoj Europi u postupku pristupanja europskim integracijama u austrijskom parlamentu. Hrvatskim novinarima obratio se na njemačkom riječima: 'Keine Fragen, kein Interview (nema pitanja, nema intervjua)'. Na početku predavanja, držeći u ruci zlatnu kemijsku, ustvrdio je da ovo nije njegov povratak u politiku.

POJAVIO SE U JAVNOSTI I OBJAVIO RAT MESIĆU
No, da će se ipak vratiti počelo se 'šuškati' početkom prosinca. Sanader se ukazao na odavanju počasti prvom hrvatskom predsjedniku na Mirogoju. Tom je prilikom objavio otvoreni rat predsjedniku Mesiću poručivši mu da ne zaziva toliko USKOK, jer bi USKOK mogao uskočiti između njega i njegovih. Dodao je i da je za razliku od prvog predsjednika, Mesić svoj mandat započeo, a i završit će ga lažima i vicevima. Tada se već nagađalo kako su odnosi između premijerke Kosor i Sanadera zahladili, te da on želi kompromitirati njezinu poziciju i natjerati je da da ostavku. Da se želi vratiti i ojačati svoju poziciju u HDZ-u Sanader je pokazao i na služenju mise za Franju Tuđmana. Tada mu je navodno mjesto u prvom redu kraj Kosor čuvao bivši tjelohranitelj Davor Blažević. Navodno je mjesto u katedrali koje je zauzeo Sanader bilo rezervirano za potpredsjednika Vlade i predsjednika Sabora Luku Bebića, koji je sjeo red iza Sanadera.

IPAK SE PREDOMISLIO
Šest mjeseci od objave da se povlači iz politike, Sanader se predomislio. Na izvanrednoj konferenciji za novinare objavio je da razmišlja o povratku u Sabor. Nakon što je otišao s dužnosti premijera Ivo Sanader je aktivirao pa ponovo zamrznuo svoj zastupnički mandat. Prema saborskim pravilima mandat može aktivirati šest mjeseci nakon mirovanja, a taj rok istječe 15. siječnja.

KOSOR: SANADER SE NEĆE VRATITI U POLITIKU
Premijerka Kosor 19. prosinca odgovarala je na pitanja novinara o najavi koalicijskih partnera da će istupiti iz koalicije ukoliko se Sanader vrati u politiku.
 - Sanader nema političkih ambicija i on se neće vratiti - bila je tada uvjerena Jadranka Kosor.

Idi na 24sata

Komentari 11

  • livioantol 03.01.2010.

    Gos Serenader i ja sam sudjelovao u Hrvatskom prolječu i nikakvu nadoknadu za progone nisam traži ali tvoji jesu koji sada sjede i u saboru a ja vijerujem ako se ti vratiš na političku scenu ,Hrvatsi če narod morati na još jedno prolječe ali onda bi mogao biti i ti izbrisan, kao političar zato budi tamo di jesi FU!!!!!!!!!!!!!!!!!.

  • Ray Barone 03.01.2010.

    Pazite što pišete, admin je hadezeovac...

  • Ray Barone 03.01.2010.

    Krepaj parazitu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare