To je to što me zanima!

Ivo Sanader ruši Jadranku: Dolazim opet spasiti HDZ!

Kada je rekao da napušta politiku, Sanader je na presici imao crno odijelo, bijelu košulju te plavu kravatu. U istoj kombinaciji je najavio povratak...
Vidi originalni članak

Bivši premijer Ivo Sanader kazao je na izvanrednoj konferenciji za novinare kako je odluka da se povuče iz aktivne politike bila pogreška. Dodao je kako razmišlja o tome da se vrati u Sabor. Dodao je i kako će od danas aktivirati svoju statutarnu ulogu počasnog predsjednika HDZ-a. Obrazložio je to najgorim izbornim rezultatom svoje stranke na izborima na nacionalnoj razini od osnutka HDZ-a.
 - HDZ je pobjednička stranka, a ne stranka od 12 posto. Vladi Jadranke Kosor dajem potpunu potporu, ali deficit u vođenju stranke je očit  - kazao je Sanader, koji je naglasio i kako za loš izborni rezultat ne krivi samo Andriju Hebranga, nego i sebe jer je otišao. Hebrangove izjave da ga županijski odbori ne žele u predsjedničkoj kampanji komentirao je riječima: 'Hebrang nikoga nije pitao treba li moju potporu u izborima. To je laž. Istaknuo je kako se s premijerskog mjesta povukao jer nije bio spreman prodavati hrvatski teritorij. Još je jednom demantirao napise da ima ikakve veze s Hypo bankom ili prodajom te banke, te da je umiješan u aferu s Hrvatskom poštanskom bankom.
Na konferenciji su uz Sanadera bili saborski zastupnici HDZ-a. Premijerke i predsjednice stranke Jadranke Kosor nije bilo. Predsjednik Sabora Luka Bebić je na pitanje da komentira da li će Sanader ovim potezom oslabiti Kosoričinu poziciju, odgovorio protupitanjem: 'A, da li je bolje da slabimo stranku?'.
Sanader je nakon presice ostao u stranačkim prostorijama na konzultacijama sa zastupnicima HDZ-a u Saboru uz riječi: 'Moram se malo konzultirati s budućim kolegama.'

NE MOŽE ODLUČIVATI, ALI IMA PRAVO GLASA
Uloga počasnog predsjednika u statut HDZ-a uvedena je nakon odlaska Sanadera sa svih dužnosti. On nema nikakve ovlasti, no može pravom glasa sudjelovati na sjednicama svih stranačkih tijela: saborskim, predsjedničkim i stranačkih odbora.

ZASTUPNIKE DOVEO NA PRIJEVARU?
Luka Bebić, Niko Rebić, Ivanka Roksandić, Boris Kunst, Božica Šolić, Vedran Rožić, Krunoslav Markovinović, Mario Zubović, Jerko Rošin, Stjepan Fiolić, Karmela Caparin, Josip Đakić, Emil Tomljanović, Nikola Sopčić i Boris Matković bili su na konferenciji uz Sanadera. Većina zastupnika nije znala o čemu će se raditi.
- U subotu navečer su javili da dođemo na sastanak, kaže Božica Šolić. Od svega se ogradila i Karmela Caparin, koja kaže da  premijerka ima njenu potpunu podršku.

KOSOR BEZ KOMENTARA
Premijerka Kosor za sada nije željela komentirati najavu svog prethodnika da se vraća u politiku, kao ni Sanaderovu ocjenu da loše vodi stranku. Nakon vijesti da se Sanader vraća u politiku, telefoni premijerke Kosor, neslužbeno doznajemo, nisu prestajali zvoniti. Zvali su je svi koalicijski partneri i pružili joj potporu.

VRATIO SE U ISTOM ODIJELU I KRAVATI
Kada je 1. srpnja na izvanrednoj presici objavio da napušta aktivnu politiku, Sanader je imao crno odijelo, bijelu košulju, te plavu kravatu sa bijelim točkicama. Najavu vraćanja u politiku zaokružio je dolaskom u istom odijelu, košulji i kravati.

NA FACEBOOKU GRUPA PROTIV SANADERA
Na Facebooku je već osnovana grupa protiv povratka Ive Sanadera u aktivnu politiku. Grupa ima 3.155 članova.

>>>SANADER: ODRADIO SAM SVOJE, VRIJEME JE ZA DRUGE...

Idi na 24sata

Komentari 244

  • Huck 06.01.2010.

    Što glumi spasitelja! Onaj, tko jednom okrenuo leđa narodu, vladi , Saboru, vlastitoj stranci bez objašnjenja i pozdrava, je gnjida od čovjeka! Takav ima obraza vratiti se tvrdeći da želi spasiti stranku, Hrvatsku...? Želi on spasiti samo svoju guzicu!

  • johntaylor 04.01.2010.

    treba mu ga stavit sa vibracionom imitacijom penisa dužine 35 cm a širine 15 cm te gledati kako uziva !!!

  • Gatsby 04.01.2010.

    JEBEŠ HDZ, SPASI HRVATSKU, UBIJ SE!

Komentiraj...
Vidi sve komentare