To je to što me zanima!

Ivo Sanader: Za Sloveniju trebamo pravno rješenje

Premijer smatra kako bilateralna pitanja ne smiju biti prepreka za ulazak zemlje u EU, a rješenje za granični spor treba biti kao u dogovoru s Bleda
Vidi originalni članak

Bilateralna pitanja ne smiju biti prepreka za ulazak neke zemlje u Europsku uniju, a rješenje za hrvatsko-slovenski granični spor treba biti pravno, sukladno Bledskom dogovoru, izjavio je u utorak u Strasbourgu predsjednik Vlade Ivo Sanader.
- Slovenija, na žalost, blokira 11 poglavlja, ali nadamo se da možemo riješiti taj problem, koji ne treba miješati s europskom agendom. To je bez presedana, a pitanje granične crte treba pravno riješiti kao što smo prije godinu i pol dana dogovorili na Bledu - izjavio je Sanader nakon razgovora s predsjednikom Europskog parlamenta Hansom-Gertom Poetteringom.
- Najbolje bi bilo političko rješenje koje ima snažnu pravnu osnovu. Razumijem da je stajalište premijera Sanadera da je najbolje pravno rješenje, to je u načelu uvijek najbolje, ali ako to dvije strane ne prihvate, moja je preporuka da se nastavi s političkim razgovorima, a pravno rješenje, kako mi to vidimo, treba biti rezultat tih političkih razgovora - smatra Poettering.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • valdop 03.02.2009.

    najbolje da premijer uzme slovensko državljanstvo pa da se ima s čime hvaliti a i biti će u evropi kojoj toliko teži...

Komentiraj...
Vidi sve komentare