To je to što me zanima!

Iz krcatog aviona iscurile stotine litara goriva u letu

Pilot britanskog Boeinga 757 morao se vratiti u talijansku zračnu luku. Odmah je dignuta uzbuna te su avion na tlu dočekala vatrogasna kola
Vidi originalni članak

Britanski Boeing 757 sa 231 putnikom koji je letio u Birmingham, morao se u nedjelju hitno vratiti u talijansku zračnu luku Caselle jer su mu iz desnog krila u letu iscurile stotine litara goriva. Par minuta nakon polijetanja pilot aviokompanije Thomas Cook javio je kontrolnom tornju u Torinu da ima problema, te su na tlu podigli uzbunu, zatvorili zračnu luku i na pistu poslali vatrogasna kola. Pilot je obavijestio putnike o problemu, kružio je pola sata da olakša avion, te zatim sigurno spustio zrakoplov na tlo.
- Oni koji su sjedili s te strane aviona, odmah su vidjeli da gorivo curi te je avionom zavladala panika. Pilot je došao i objasnio nam o čemu se radi, no mnogi su se brinuli da nećemo imati dovoljno goriva za povratak u Torino. Na kraju je pilot ipak sigurno sletio te smo mu svi pljeskali - rekao je putnik. Inižinjeri iz Birminhama stigli su u Torino popraviti avion, a putnici su prenoćili u hotelu. U ponedjeljak su sletjeli u Birmingham. Navodno je problem bio u ventilima. Pista je na dva sata bila zatvorena dok su radnici čistili gorivo, te je nekoliko aviona preusmjereno u druge zračne luke.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • HUMI 22.02.2010.

    Dobro da se to odma desilo nego zamislite uznad oceana .kad se već desilo.

  • zed_zed 22.02.2010.

    *** Izbrisano zbog nepoštivanja pravila *** Admin

Komentiraj...
Vidi sve komentare