To je to što me zanima!

Iz Karlovca u Poreč: Sestri je poslala 500 kn, ukrao ih poštar

Također, ukoliko se utvrdi odgovornost poštara koriste se i najstrože sankcije te se slučaj prijavljuje policiji koja dalje postupa u skladu sastojim ovlastima, kažu u Pošti
Vidi originalni članak

Nakon što smo u četvrtak prenijeli priču nezadovoljnih građana koji preko HP-a pošiljke nisu nikada dobili, slučaj nestanaka novca iz Poreča ekspresno je riješen.

Kako su nam odgovorili iz Korporativnih komunikacija HP-a, izvršena je interna provjera kojom su utvrđene nepravilnosti u dostavi poštanske uputnice. Protiv odgovornog djelatnika odmah je, po utvrđivanju navedenih nepravilnosti, pokrenut stegovni postupak, a odgovorni je poštar vratio otuđeni novac. Isplata korisnici iz Poreča, obavit će se tijekom naredna dana. 

Također kažu, da ovakvi slučajevi vrlo su  rijetki, ali kad se dogode, Hrvatska pošta brzo reagira. Također, ukoliko se utvrdi odgovornost poštara koriste se i najstrože sankcije te se slučaj prijavljuje policiji koja dalje postupa u skladu sastojim ovlastima, bio je njihov odgovor. 

Podsjetimo, čitateljica iz Karlovca poslala je sestri u Poreč 500 kuna HP-ovom uplatnicom za rođendan, no novac nikad nije stigao, jer je netko drugi falsificirao njen potpis i tako otuđio i zadržao novac. Nakon tri dana šetnje u poštu i bezbroj papirologije, ovaj je slučaj sad riješen.

Idi na 24sata

Komentari 74

  • cibalitanac11 10.02.2019.

    Eto htio ili ne moram se vratiti na ovaj clanak. Prije neki dan posaljem paket HP-om, pratim posiljku preko interneta i drugi dan pise da je primatelj nepoznat, ajd mislim se mozda neka greska. Cekam da mi se paket vrati,opet pise da se paket salje posiljaocu nazad, trajalo to jos naredna 2 dana,otvorim stranicu HP kad ono opet posiljatelj-primatelj u povratku paketa nepoznat! nakon 2 dana dobijem obavijest u sanducic da preuzmem posiljku u posti, a obrazlozenje je bilo da u jucerasnjem danu nisu urucili paket na adresu jer je primatelj nepoznat i da nisu mogli uruciti posiljku! Samo mi nije jasno kako su me pronasli da mi u sanducic ubace obavijest,a juce me nisu nasli jer sam nepoznat? Ajd ok, odem u postu po paket,ali tamo moram platiti 33 kune za vraceni paket,a da zaboravio sam reci da je na obavijesti pisalo trosak urucenja 25,50 kuna, sto bi znacilo da je od moje kuce do poste postarina poskupila 7,5 kuna ! Sva sreca pa zivim blizu poste pa sam stigao isti dan jer ko zna koliko bi to kostalo sutradan! I onda naravno opet saljem paket nazad primatelju koji me opet kosta za slanje.....ZAKLJUCAK price: jednostavno postare mrzi da nose postu, samo je vrate nazad i mi onda opet placamo postarinu za uhljebe koji ne rade svoj posao!

  • Cipelcug 16.11.2018.

    Ima slučajeva kada izgube preporučene pošiljke i naknadu štete ne isplate.

  • Ivica9999 15.11.2018.

    3dana

Komentiraj...
Vidi sve komentare