To je to što me zanima!

Iz rudnika Raspotočje izvukli tijelo petog poginulog rudara

Spasioci su iz jame izvukli 29 ozlijeđenih rudara, te tijela pet poginulih, a lakše ozljede je zadobilo i nekoliko spasilaca. U ponedjeljak je proglašen Dan žalosti
Vidi originalni članak

Iz rudnika Raspotočje u nedjelju oko 23 sata izvučeno je tijelo i posljednjeg rudara Fejze Isakovića, koji je poginuo u teškoj rudarskoj nesreći koja se dogodila 4. rujna, javlja Klix.ba.

Spasilačka akcija krenula je odmah nakon informacije o odronu u jami koji je izazvao "gorski udar", a ukupno je trajala više od 78 sati. Tijekom akcije spasioci su izvukli 29 ozlijeđenih rudara, te tijela pet poginulih, a lakše ozljede je zadobilo i nekoliko spasilaca. 

Spasioci su u subotu izvukli tijela rudara Fahira Halača, Hajrudina Bradarca, Mehmeda Dizdarevića i Mehmedalije Halilovića

U ponedjeljak dan žalosti u FBiH

Uzroci smrti petorice rudara biti će objavljeni tek nakon obdukcije tijela svih stradalih.  Prema tvrdnjama rudara koji su sudjelovali u akciji spašavanja, četvoricu njihovih kolega ugušio je metan, a jednoga je zatrpalo kamenje.

Do nesreće u jami Raspotočje došlo je u četvrtak popodne nakon što je zenički kraj uzdrmao potres jačine 3,4 stupnja prema Richteru. Nakon toga dogodio se tzv. gorski udar, koji se inače ne može predvidjeti ni spriječiti. Rudari su ostali zarobljeni u jami jer se odronila velika količina zemlje, kamenja i ugljena.

Poginuli rudari trebali bi biti pokopani u ponedjeljak na grobljima u selima u kojima su živjeli, a prije toga će u Zenici uslijediti zajednički vjerski obred.

Vlada Federacije BiH je 8. rujna proglasila danom žalosti.

Idi na 24sata

Komentari 17

  • VIC3148 08.09.2014.

    i kamen bi proplakao da moze procitat ili cuti ovakvu tragediju. Laka im crna zemlja bila.

  • paradigma_1 08.09.2014.

    teški siromasi teška tragedija .....

  • U-baka 08.09.2014.

    pocivali u miru:(( iskrena sucut obitelji,rodbini,prijateljima

Komentiraj...
Vidi sve komentare