To je to što me zanima!

Iz ruševina spasio sedam ljudi: Uginuo je spasilački pas Dayko

Iako se proširila informacija da je labrador Dayko uginuo od iscrpljenosti i nebrige, reagirali su vatrogasci ekvadorskog grada Ibarra koji su oštro osudili takve napise
Vidi originalni članak

Spasilački pas Dayko, koji je nakon razornog potresa u Ekvadoru pomagao pod ruševinama pronaći preživjele i spasio sedmero ljudi, uginuo je od toplotnog udara, objavili su lokalni vatrogasci koji su o njemu brinuli. 

Četverogodišnji bijeli labrador Dayko bio je dio vatrogasne postrojbe koja je tragala za preživjelima. 

Iako se proširila informacija da je Dayko uginuo od iscrpljenosti i nebrige, reagirali su vatrogasci grada Ibarra koji su oštro osudili takve napise. 

- Zahvaljujemo svima koji su nam dali podršku nakon smrti voljenog Dayka. Prisiljeni smo reagirati na lažne objave koje vrijeđaju nas i našu instituciju i javnost i ljubitelje pasa izvijestiti da je Dayko život izgubio na dužnosti. Koban je bio toplotni udar jer, kao što je poznato, psi nemaju efikasan sustav za regulaciju temperature. Nije točno da je uginuo u Pedernalesu, već u gradu Ibbari gdje smo mu pokušali pomoći. One koji misle da o našim psima ne brinemo dobro neka dođu do naše postaje i uvjere se sami - stoji u objavi na njihovom službenom Facebooku. 

Idi na 24sata

Komentari 34

  • Nisan te tila 27.04.2016.

    Imam takvu jedni doma. Mislim da nema plemenitije životinje od labradora.

  • drivers2 27.04.2016.

    Ne mogu opisati koliko volim zivotinje , tako sam slab na ovo!!

  • MirandaRibarić 27.04.2016.

    Prošlo ljeto kod nas u Rijeci sam "ove naše" zamolila da maknu auto, u kojem je bio isto tako žuti labrador na jarkom suncu, jedva su ga maknuli (jer valjda nisam bila prva koja im je nešto rekla), ali su me dobro "počastili" komentarima, može ih bit sramota....ovo je nebriga jasno ko dan....

Komentiraj...
Vidi sve komentare