To je to što me zanima!

Iz ZOO-a vodi kući jelenče Zvončicu s nogom u 'gipsu’

Na tri noge: Mladunče je u osječkom Zoološkom vrtu poslije okota palo i ozlijedilo nogu. Čak i ako ga ne izliječe, živjet će s tri. Lane zovu Zvončica...
Vidi originalni članak

Prošlu srijedu u osječkom Zoološkom vrtu okotila se košuta azijskog jelena i mlado ostavila na blatu izvan štale. Timaritelj Zvonimir Šepović uzeo je u naručje pokislo i pothlađeno mladunče i odnio ga u zagrijani ured direktora Zdenka Srđaka.
- Utoplili smo ga, pregledali i stavili mu plastičnu udlagu. Ako sve bude u redu, oporavit će se za dvadesetak dana i tad ćemo ga vratiti u boks s ostalim jelenima. Više mu neće trebati majčino mlijeko, počet će se hraniti krutom hranom i ne bi trebao imati problema u prilagodbi života u krdu. Čak i ako je lanetu noga stradala zbog urođene mane, ono će moći hodati na tri noge i vratit ćemo ga majci - kaže veterinar Jadranko Boras. Po timaritelju koji ga je našao, ozlijeđeno mladunče nazvali su Zvončica. O njoj se brinu doslovno svi. Ujutro muzu koze i mlijekom, na dudu, hrane Zvončicu. A djelatnica Zoološkog vrta Zlata Lukić nakon radnog vremena nosi je kući.
- Kao dijete mi je. Nosi pelene da mi ne radi nered po kući. Jedva čekam da ozdravi jer je drago stvorenje - kaže “mama” Zlata.

Idi na 24sata

Komentari 3

  • zdtaja 26.02.2009.

    Jelenko,medenko...

  • FusionRi 26.02.2009.

    Kad vec pisete clanak onda napisite kako treba mlado od jelena i košute je tele a od srnjaka i srne lane.

  • exit 26.02.2009.

    lane je preslatko..!!!! :D :D nadam se da ce sa njim biti sve ok. :)

Komentiraj...
Vidi sve komentare