Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
3 komentara

Iz ZOO-a vodi kući jelenče Zvončicu s nogom u 'gipsu’

Na tri noge: Mladunče je u osječkom Zoološkom vrtu poslije okota palo i ozlijedilo nogu. Čak i ako ga ne izliječe, živjet će s tri. Lane zovu Zvončica...

Kruno Petrić
Foto: Kruno Petrić
3 komentara

Prošlu srijedu u osječkom Zoološkom vrtu okotila se košuta azijskog jelena i mlado ostavila na blatu izvan štale. Timaritelj Zvonimir Šepović uzeo je u naručje pokislo i pothlađeno mladunče i odnio ga u zagrijani ured direktora Zdenka Srđaka.
- Utoplili smo ga, pregledali i stavili mu plastičnu udlagu. Ako sve bude u redu, oporavit će se za dvadesetak dana i tad ćemo ga vratiti u boks s ostalim jelenima. Više mu neće trebati majčino mlijeko, počet će se hraniti krutom hranom i ne bi trebao imati problema u prilagodbi života u krdu. Čak i ako je lanetu noga stradala zbog urođene mane, ono će moći hodati na tri noge i vratit ćemo ga majci - kaže veterinar Jadranko Boras. Po timaritelju koji ga je našao, ozlijeđeno mladunče nazvali su Zvončica. O njoj se brinu doslovno svi. Ujutro muzu koze i mlijekom, na dudu, hrane Zvončicu. A djelatnica Zoološkog vrta Zlata Lukić nakon radnog vremena nosi je kući.
- Kao dijete mi je. Nosi pelene da mi ne radi nered po kući. Jedva čekam da ozdravi jer je drago stvorenje - kaže “mama” Zlata.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message