To je to što me zanima!

Iza djece eksplodirala bomba, a baš su pričali o grozotama rata

Stravične snimke iz Sirije pokazuju koliko su djeca naviknuta na bombardiranje. Eksplozija ih je bacila na zemlju, a okolo su letjeli geleri. Puzali su do skloništa
Vidi originalni članak

U trenutku dok je grupa sirijske djece u Damasku pričala novinarima o strahotama rata, eksplodirala je bomba iza njih. Dvojica dječaka i djevojčica pali su na zemlju dok su komadi ruševina i prašina letjeli oko njih. Zatim se vidi kako drugo dvoje djece puze do skloništa.

Djeca, na sreću, nisu ozlijeđena u napadu.

Na početku me bilo strah bombi, ali više ne. Vidio sam da je jednom čovjeku otpala glava, drugome ruka, rekao je dječak prije eksplozije

Hodali smo i odjednom je pala bomba. Ranila je malog dječaka. U školi su nam često pokazivali mučenike. Jednome su crijeva bila vani. Na početku me bilo strah bombi, ali više ne. Vidio sam da je jednom čovjeku otpala glava, drugome ruka - rekao je dječak prije eksplozije. 

Do sada ubijeno već 11.000 djece

Video se pojavio netom nakon što su Iran i Turska tražili primirje do pregovora u siječnju kada će predstavnici Assadove vlade i pobunjenici sjesti za stol u Ženevi. U trogodišnjem ratu ubijeno je preko 11.000 djece. Većina ih je poginula u eksplozijama, ali neki su mučeni i ubijeni. 

Način na koji djeca pričaju u ovom amaterskom videu organizacije Baynetna, pokazuje koliko su zapravo naviknuta na strahote koje se događaju oko njih. 

Ozlijedio glavu: Nakon eksplozije skočio na pločnik kao u bazen

Djecu su kasnije intervjuirali u jednoj kući. Jedan dječak ispričao je kako je, čuvši eksploziju, automatski skočio, kao u bazen. Ozlijedio se udarivši glavom o pločnik. 

Idi na 24sata

Komentari 50

  • Tihana BH 29.11.2013.

    pomozimo dijeci da znaju za lijepo dijetinjstvo a ne za ovo......!!!!!!!

  • orokos 29.11.2013.

    užas ,gdje je parola vodite ljubav a ne rat

  • AlfaVuk 29.11.2013.

    Zanimljivo kameman je počeo spuštati kameru prije nego je "bomba" udarila...Ili lik ima refekse brže od 1/1000 sekunde , ili je "vidovit"....Inače ljudskom tijelu treba odoka čitava sekunda reagirati na eksploziju - za koju neznaš da će drmnut - jer se pali ugrađeni fight or run refleks. Znači, kamera bi snimila prvo blast, pa bi je tek onda pomeo udarni val koji se dešava baš tu 1/1000 kasnije, i kamerman ne bi stajao na nogama više...Također i kod najokorjelijih koji su navikli dolazi do privremene destabilizacije srednjeg uha (ravnoteže) radi promjene pritiska ( kao i zujanje u ušima onda) kao i do male izgubljenosti u prostoru ( na tom principu radi FlashBang) kad nešto grune tako blizu..Nadalje, NIKADA ne čuješ onu granatu koja ide baš na tebe, tako da nemaš vremena za pripremu..

Komentiraj...
Vidi sve komentare