To je to što me zanima!

Izaslanik C. Gore bio u Kninu: 'Okrećemo se budućnosti...'

Iz Ministarstva obrane objavljeno je da vojni izaslanik nije bio u Kninu da proslavlja bilo čije pobjede ili poraze, niti stradanja bilo kojeg naroda, „kako se to zlonamjerno želi predstaviti“
Vidi originalni članak

Crna Gora okrenuta je sigurnoj europskoj budućnosti i odlučno ide u korak s razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti, odgovorila je službena Podgorica u utorak na optužbe prosrpske oporbe da je nazočnost njezina vojnog izaslanika na proslavi Oluje u Kninu skandalozna i sramotna.

Iz Ministarstva obrane objavljeno je da vojni izaslanik nije bio u Kninu da proslavlja bilo čije pobjede ili poraze, niti stradanja bilo kojeg naroda, „kako se to zlonamjerno želi predstaviti“.

“Vojni izaslanik Crne Gore u Hrvatskoj, Ivan Mašulović, sudjelovao je na obilježavanju Dana pobjede, u okviru redovitih aktivnosti i na poziv domaćina, u skladu s uobičajenim diplomatskim protokolom”, odgovorilo je u utorak crnogorsko Ministarstva obrane na optužbe prosrpske oporbe u povodu prisustva tog visokog dužnosnika Vojske Crne Gore na proslavi operacije "Oluje" u nedjelju u Kninu.

STIGLI NA HRVATSKO NEBO Veličanstvena proslava Oluje: Zrakoplovi F-16 nadletjeli Knin

Crna Gora je, istaknuli su, svoj odnos prema stradalima pokazala kad im je to bilo najpotrebnije.

„Danas je Crna Gora okrenuta sigurnoj europskoj budućnosti i odlučno ide u korak s razvijenim demokratskim zemljama, oslobođena balasta prošlosti“, stoji u priopćenju Ministarstva. 

Bez obzira na bilo čija očekivanja, Crna Gora ne želi nikad više voditi tuđe bitke, već je okrenuta svom razvoju i napretku i izgradnji dobrosusjedskih odnosa sa svim zemljama u okruženju, navodi ministarstvo.

Ističe da takav odnos Crna Gora ima i prema bliskoj i prijateljskoj Srbiji, kao i prema bliskoj i prijateljskoj Hrvatskoj, savezničkoj zemlji u NATO-u.

Zastupnički klub prosrpskog oporbenog Demokratskog fronta (DF) tražio je tim povodom zakazivanje hitne sjednice crnogorskog parlamenta, koji su čin prisustva predstavnika Vojske Crne Gore (VCG) obilježavanju godišnjice akcije „Oluja“ U Kninu, ocijenili skandaloznim.

Ujedinjena Crna Gora je pošla i korak dalje pa je od premijera Duška Markovića  zatražila da podnese ostavku, jer je, kako su kazali, državi nanesena ljaga i sramota.

 

Idi na 24sata

Komentari 6

  • histria0@yahoo.com 07.08.2018.

    Dok se Crnogorci okreću budućnosti, srbi se okreću pećinskim vremenima.

  • efteling 07.08.2018.

    Pod Djukom je Crna gora u istoj situaciji kao i Hrvatska...Elita sledi svoje interese...a narodu kako bude...zato ste i solidarni jer banana bananu voli...

  • ljubica ljubičica_1 07.08.2018.

    Crnogorci su dobro razorili Konavle i Dubrovnik i što je sad ko oni su nam prijatelji.Srbi bar vele što misle o nama a Crnogorcima nebi nikad ništa povjerovala.Zašto nevrate brod Jadran,zašto se ne maknu od našeg otoka na sredini Prevlake .Dali naš narod zna da su njohve granice za njih do samog poluotoka Prevlaka.Zašto tu nešto ne rade naši (mislim diplomacija).Ima tu još puno nerešenih stvari ali naši su gurnuli izpod tepiha .

Komentiraj...
Vidi sve komentare