To je to što me zanima!

Izbacili ga iz HDZ-a, a da mu ime nisu ni spomenuli

Kosor je ozbiljna lica ušla u prostoriju stranačkog sjedišta. Svi su zapljeskali. Bebić nije pljeskao. Bio je uznemiren i nijemo je gledao u ovalni stol...
Vidi originalni članak

Kad je predsjednica HDZ-a Jadranka Kosor u ponedjeljak u 15 sati, posve ozbiljna lica, ušla u prostoriju na prvom katu stranačkog sjedišta, ustali su gotovo svi članovi Predsjedništva te čelnici županijskih ogranaka i zapljeskali. Nije ju iznenadila njihova reakcija. Luka Bebić nije pljeskao, bio je vidno uznemiren, zamućena pogleda, neprestano je nešto mrmljao gledajući u veliki ovalni stol pred sobom. Šefica stranke u svojem obraćanju nijedanput nije spomenula ime i prezime Ive Sanadera, ali je jasno iznijela stav o njegovoj nedjeljnoj konferenciji za novinare. Nekima su već tad često vibrirali mobiteli, ali su svi nepomično sjedili i slušali izlaganja. Na stolu su bili sokovi i kava, poslije su stigli sendviči. Sa sat vremena zakašnjenja došao je i bivši potpredsjednik Vlade Damir Polančec. On je rekao:
- Možda bih baš ja najviše toga mogao zamjeriti Sanaderu. No nisam za rigorozne mjere, pogriješio je, ali mu treba oprostiti! Hebrangov stav bio je suprotan, a izlaganje je iskoristio da opravda svoj poraz na predsjedničkim izborima. Njegov je govor naprasno prekinuo Mario Zubović rekavši:
- Nisi postigao zadovoljavajući uspjeh za stranku na izborima!
Hebrang mu je, vidno iznerviran, uzvratio:
- A što si ti učinio u zagrebačkoj organizaciji Hrvatske demokratske zajednice? Baš ništa!
Luka Bebić je u izlaganju, ponovno krajnje uzbuđen i nervozan, ponovio Sanaderov iskaz izrečen 24 sata ranije. Sve je nalikovalo na partijski sastanak iz prošlih vremena: svi su ustajali pa se teatralno obraćali nazočnima... Poslije 18 sati dizanjem ruku odlučeno je: Ivo Sanader briše se iz članstva HDZ-a...
(*opis je rekonstruiran na temelju iskaza sudionika sjednice)

Idi na 24sata

Komentari 44

  • JerkoKC 05.01.2010.

    Hebrang nije bio nikakav preedsjednički kandidat,jer laže na očigled i svi su mu drugi krivi osim njega samoga.Gori je od SMRANADERA.

  • Rado Wolf 05.01.2010.

    Neka još Bandić pobijedi pa da nam Hrvatsku predstavljaju u svijetu Kerum,Fani,Merčep,Glavaš i ostali.

  • sanja4 05.01.2010.

    ne znam je li ovo izrežirano ili nije ali u svakom slučaju u svemu ovome mi je drago da ne trebam gledati po medijima gnjusavu facu dr ive sanadera!

Komentiraj...
Vidi sve komentare