To je to što me zanima!

'Rezao mi je kočnice, htio me otrovati, a sada i ubiti plinom'

Zadarska policija privela je Ibru Topića (54), koji je spojio plinsku bocu na cijev centralnog grijanja u kući bivše supruge. On je još 2006. pobjegao iz zatvora u BiH
Vidi originalni članak

Zadrijemala sam na kauču gledajući televiziju u dnevnom boravku. Nešto me probudilo oko 3.30 sati. Ne znam što je to bilo, valjda intuicija, koja mi je spasila život, kaže Radojka Topić iz Sv. Filipa i Jakova kraj Biograda.

- Ustala sam i krenula u kupaonicu. Čim sam otvorila vrata hodnika, zapuhnuo me plin. Jako je smrdilo, a čulo se i neko šištanje. Plin mi je ušao u grlo i grebao me. Stavila sam ručnik na usta i otvorila prozor kćerine sobe. Ona je nasreću bila vani s dečkom, tko zna kako bi to završilo da je bila kod kuće. Nazvala sam sina (28) u Biograd i pozvali smo policiju - kazala nam je Radojka.

Prijavljivali smo ga policiji jer nas je zlostavljao, ali tek su ga sad priveli; bivša supruga je u strahu za život

Policija je odmah privela njezina bivšeg muža Ibru Topića. Dodala je da joj je bivši muž davno zaprijetio da će "pod zemlju", bilo da je fizički ubije ili psihički dokrajči.

- Kočnice mi je svojedobno pokidao na Polu, koji vozi i naša zajednička kći (21), i to dva puta. Mogla je nastradati ona umjesto mene. Postavljao nam je opasan otrov po kući i u autu, i to na sustav za grijanje, da nas otruje kad ga upalimo. Ona ga je kriomice slijedila pa smo taj otrov pokupili. Prijavila sam ga, ali policajci taj put nisu ni došli - dodala je Radojka, koja se od Ibre rastala 2005.

Utvrdili smo njegovu adresu i obavijestili ured interpola u Zagrebu; zadarska policija o tjeralici za Topićem

Zbog razbojstva je Topić završio u zeničkom zatvoru 2006. godine, ali je sljedeće godine pobjegao. Od tada ga traži policija u BiH. Interpolov ured u Zagrebu zatražio je od zadarske Policijske uprave da utvrdi njegovu adresu, što su oni i učinili. Informacije su proslijedili zagrebačkom Interpolu, ali Topić je sve do jučer ostao na slobodi.

- Nakon bijega iz zatvora došao je u Sv. Filip i Jakov i uselio se u podrum moje kuće. Od tada nas maltretira. S djecom sam bježala na groblje jer smo se tamo osjećali sigurno i nekako mirno, spokojno. Sve to socijalne radnice znaju. Tražila sam zaštitu pa su mi rekli da dođem u sigurnu kuću. Kći mi je tada imala 11 godina, ali sin je napunio 18 i nije mogao s nama. Nisam imala kamo s njim pa nismo otišli uopće - opisuje Radojka dane užasa.

- Više puta nam je porazbijao vrata i prozore po kući. Mi ga prijavimo policiji, a oni dođu i naprave zapisnik. Trijezan smišlja što će nam napraviti pa, kad se opije, to provede u djelo - kaže Radojka. U nedjelju je s njom u kući bio prijatelj (39) s kojim je u vezi, ali ne misli da je Topićev motiv bila ljubomora jer, kaže, on u podrumu često orgija s prijateljima. 

Idi na 24sata

Komentari 113

  • Michael-Samuel 22.06.2015.

    2013. završih u istražnom pritvoru u Zadru. Čekao sam suđenje zbog oštećenja tuđe stvari (nakraju oslobođen optužbi jer sam računom dokazao da je oštećena stvar zapravo moja stvar, i imaš pravo razbijat svoje sve dok to ne ugrožava okolinu). -Ali zato sam 90 dana čekao suđenje. U tih 90 dana, svaki dan sam imao 2 sata šetnje. Upoznao sam na šetnji Ibru Topića. Igrali smo šah redovito i upoznali se. U to vrijeme imao sam problem s drogom. Družio sam se s lošim društvom , išao po partyima i trpao svašta u sebe i često upadao u probleme. Dok smo ja i Ibro provodili vrijeme igrajući šah, malo po malo povjerili smo se jedan drugome da si olakšamo dušu. Dao mi je par savjeta koji mi više vrijede nego sve pare na svijetu. Danas sam se ostavio droge i lošeg društva, imam posao,sve zahvaljujući njegovim savjetima. -Uspio sam. Ibro, hvala ti od srca. Hvala ti što si bio čovjek i jednim razumnim pristupom si napravio dobro djelo i pomogao jednoj duši da se izvuče iz pakla droge. Ibro, raspitao sam se malo o tebi. -Saznao sam da si bio dragovoljac i da si ratovao na hrvatskoj strani. -I da te raznio minobacač i da zato šepaš. -I da si odlikovan ordenom časti za zasluge i doprinos u domovinskom ratu i dali su ti hrvatsko državljanstvo. -Rekli su mi da si nesebično odbio vojnu mirovinu i da si bio gladan i nisi imao djetetu za platit ljekove u bosni i da si radi toga opljačkao neku samoposlugu i da si pobjegao sa otvorenog odjela iz zatvora u zenici. I rekli su mi mještani u sv.Filip i Jakovu da ti je tu "plinsku bocu" izorkestrirala tvoja bivša supruga sa svojim ljubavnikom jer te već godinama pokušava izbaciti iz tvoje kuće. Prijatelju, veliko ti hvala na svemu. Nadam se da ćemo jednoga dana opet baciti partiju šaha, ovaj puta na slobodi.

  • tonkaaaahoho 17.01.2013.

    Socijalna služba sve zna o tom slučaju, ali i dalje ne reagira. Jadna ta žena i njena djeca, kad moraju sami proživljavati takve strahote. Žalosno da nitko od nadležnih službi ništa nije učinio...

  • 17.01.2013.

    Ovo kao da se događa u nekom drugom vremenu u nekoj drugoj zemlji: akteri Radojka, Ibro....bijeg iz zatvora, mišomor, plin, orgije u podrumu, ljubavni trokut,......jbt koji krimić, ovo je za snimit film pod nazivom "Tko tu koga?".

Komentiraj...
Vidi sve komentare