Obavijesti

News

Komentari 113

'Rezao mi je kočnice, htio me otrovati, a sada i ubiti plinom'

'Rezao mi je kočnice, htio me otrovati, a sada i ubiti plinom'
3

Zadarska policija privela je Ibru Topića (54), koji je spojio plinsku bocu na cijev centralnog grijanja u kući bivše supruge. On je još 2006. pobjegao iz zatvora u BiH

VIDEO

Zadrijemala sam na kauču gledajući televiziju u dnevnom boravku. Nešto me probudilo oko 3.30 sati. Ne znam što je to bilo, valjda intuicija, koja mi je spasila život, kaže Radojka Topić iz Sv. Filipa i Jakova kraj Biograda.

- Ustala sam i krenula u kupaonicu. Čim sam otvorila vrata hodnika, zapuhnuo me plin. Jako je smrdilo, a čulo se i neko šištanje. Plin mi je ušao u grlo i grebao me. Stavila sam ručnik na usta i otvorila prozor kćerine sobe. Ona je nasreću bila vani s dečkom, tko zna kako bi to završilo da je bila kod kuće. Nazvala sam sina (28) u Biograd i pozvali smo policiju - kazala nam je Radojka.

Prijavljivali smo ga policiji jer nas je zlostavljao, ali tek su ga sad priveli; bivša supruga je u strahu za život

Policija je odmah privela njezina bivšeg muža Ibru Topića. Dodala je da joj je bivši muž davno zaprijetio da će "pod zemlju", bilo da je fizički ubije ili psihički dokrajči.

- Kočnice mi je svojedobno pokidao na Polu, koji vozi i naša zajednička kći (21), i to dva puta. Mogla je nastradati ona umjesto mene. Postavljao nam je opasan otrov po kući i u autu, i to na sustav za grijanje, da nas otruje kad ga upalimo. Ona ga je kriomice slijedila pa smo taj otrov pokupili. Prijavila sam ga, ali policajci taj put nisu ni došli - dodala je Radojka, koja se od Ibre rastala 2005.

Utvrdili smo njegovu adresu i obavijestili ured interpola u Zagrebu; zadarska policija o tjeralici za Topićem

Zbog razbojstva je Topić završio u zeničkom zatvoru 2006. godine, ali je sljedeće godine pobjegao. Od tada ga traži policija u BiH. Interpolov ured u Zagrebu zatražio je od zadarske Policijske uprave da utvrdi njegovu adresu, što su oni i učinili. Informacije su proslijedili zagrebačkom Interpolu, ali Topić je sve do jučer ostao na slobodi.

- Nakon bijega iz zatvora došao je u Sv. Filip i Jakov i uselio se u podrum moje kuće. Od tada nas maltretira. S djecom sam bježala na groblje jer smo se tamo osjećali sigurno i nekako mirno, spokojno. Sve to socijalne radnice znaju. Tražila sam zaštitu pa su mi rekli da dođem u sigurnu kuću. Kći mi je tada imala 11 godina, ali sin je napunio 18 i nije mogao s nama. Nisam imala kamo s njim pa nismo otišli uopće - opisuje Radojka dane užasa.

- Više puta nam je porazbijao vrata i prozore po kući. Mi ga prijavimo policiji, a oni dođu i naprave zapisnik. Trijezan smišlja što će nam napraviti pa, kad se opije, to provede u djelo - kaže Radojka. U nedjelju je s njom u kući bio prijatelj (39) s kojim je u vezi, ali ne misli da je Topićev motiv bila ljubomora jer, kaže, on u podrumu često orgija s prijateljima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 113
VIDEO

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku
NEVRIJEME U SLAVONIJI

VIDEO Heroj iz Sl. Broda: Spasio je čovjeka koji je zapeo u poplavljenom podvožnjaku

Hrvoje Mužević nedavno je preživio moždani udar, skinuo više od 50 kila, a njegova doga Darko prošlog tjedna osvajao je titule na Svjetskoj izložbu pasa

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra
PROGNOZA

VIDEO Oluja jučer pogodila dio Hrvatske, Sl. Brod potopljen... Evo što nas čeka danas i sutra

Promjenjivo do pretežno oblačno s mjestimičnom kišom većinom u unutrašnjosti. Češća sunčana razdoblja očekuju se na Jadranu, prognoza je DHMZ-a za petak. Subota izgleda nešto malo bolje
VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu
IZDALI ŽUTI ALARM

VIDEO Nevrijeme je stiglo: Tuča i kiša u Slavonskom Brodu, a zahvatilo je i Zagreb i okolicu

Državni hidrometeorološki zavod ranije je najavio grmljavinsko nevrijeme u Hrvatskoj. Objavili su upozorenje i žuti alarm, a oko 17 sati kiša i led su pogodili dio Slavonije. Javili su nam to čitatelji iz Slavonskog Broda. Iza 18 sati, pogoršalo se i u okolici Zagreba.