To je to što me zanima!

Izbjeglice snimljene dronom: Riskiraju sve za život u Europi

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Više od 3.000 uglavnom sirijskih i afganistantskih izbjeglica u srijedu je stiglo u čamcima na grčki otok Lezbos. To je nagli porast dolazaka preko opasnog mora
Vidi originalni članak

Snimka dronom prikazala je novi priljev izbjeglica na grčki otok Lezbos. Oko 60 do 70 izbjeglica na jednom čamcu, od ukupno 50 čamaca, stiglo je na Lezbos u roku od 5 sati.

POGLEDAJTE VIDEO: Novi izazov za izbjeglice

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

To je više od 3.000 izbjeglica uglavnom iz Sirije i Afganistana. Mnogi od njih pate od hipotermije. Prekriveni su prslucima u slučaju problema s čamcima.

Zašto brojevi izbjeglica tako brzo rastu još je uvijek nejasno, ali Mediteran će uskoro pogoditi oluje i loše vrijeme, pa će one učiniti prijelaz preko Sredozemnog mora puno opasnijim za izbjeglice.

Stotine tisuća izbjeglica, prvenstveno Sirijci, Afganistanci i Iračani bježe od rata i siromaštva. Gotovo svi oni žele u bogate zemlje sjeverne i zapadne Europe, posebice u Njemačku i Švedsku.

Idi na 24sata

Komentari 65

  • Blackbird_1 26.09.2015.

    I ja bi brate u beli svet da me ponese bela lađa, ne žalim nikoga gledam samo svoje dupe

  • kesha 25.09.2015.

    Dragi moji,pravi ratni stradalnici su još u Siriji a ovi dezerteri bježe od borbi. Zašto merkelica nije na more poslala flotu brodova koja će prihvatiti tu djecu, koju izlažu takvoj pogibelji, te njihove majke. Jasno dala do znanja kome će se pomoći a ostalima poručila da ne dolaze jer neće niti na koji naćin ući u EU. Ako ne žele ratovati neka čekaju smirivanje sukoba u Turskoj,Libanonu i drugim državama.

  • sikert 25.09.2015.

    Unatoč tome što mrze sve zapadno, napredno, kršćansko koriste vozila, mobitele i svi žele u kršćanske zemlje. Nakon izvjesnog vremena ne će se asimilirati nego će zahtjevati izgradnju đamija u Švedskoj i Njemačkoj, posebna prava a sve će to dovesti do nemira i problema s njima. kako se ponašaju na ulaskui u RH. Umjesto da budu mirni i ćekaju uputstav aoni sami idu gdje žele i rade što žele. Ne poštuju ni policiju ni zakone. primitaivan narod ali se znaju izboriti svojom nasilnošću za ono što žele. Svi idu prko Turske i grčke u EU umjesto da ih još odande vrate na slobodne ratom ne zahvaćene dijelove njihovih zemalja. Kakav bi to bio moj turistički odlazak u neku zemlju bez dokumenata, zatvorili bi me na prvoj granici a oni kao nemaju ništa i prođu od turske do Njemačke bez dokumenata tko su, što su i od kuda su. SVI NAM SERVIRAJU PROZIRNU PRIĆU KAO IMAJU RODBINU U ZAPADNIM ZEMLJAMA I DA JEDVA ČEKAJU DA SE NAĐU A SIRIJCI NIKADA NISU UŠLI NA RAD U NJEMAČKU I ŠVEDSKU. SVE LAŽI I OBMANE. Bit će još s njima velikih problema kada se nastane u EU.

Komentiraj...
Vidi sve komentare