To je to što me zanima!

Izbjeglice su stigle do Ježeva: Posjetio ih je ministar zdravlja

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Koliko se moglo primijetiti, u autobusu su bili pretežno žene i djeca. Odveli su ih na utvrđivanje pravnog statusa, pružanje eventualne medicinske pomoći i oporavak
Vidi originalni članak

Točno u 16 sati u prihvatni centar za strance u Ježevu stigao je prvi Poletov autobus s oko 50 izbjeglica, drugi je stigao oko 16.50, a treći u 17.20 sati . Ukupno su u Ježevo primljene 163 izbjeglice. Tijekom večeri stigla su još dva autobusa, a očekuje se dolazak još njih. Izbjeglice u Ježevu posjetio je i ministar zdravlja Siniša Varga.

POGLEDAJTE VIDEO: Izjava ministra Varge

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Nakon 10 minuta, koliko su policajci autobus zbog kontrola držali ispred četiri metra visokih betonskih zidova, izbjeglice su pustili unutra i odveli ih na utvrđivanje pravnog statusa, pružanje eventualne medicinske pomoći i općenito oporavak .

POGLEDAJTE VIDEO: Prvi autobus s izbjeglicama stigao u Ježevo

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Koliko se moglo primijetiti, u prvom autobusu bili su pretežno žene i djeca . Unatoč zatamnjenim staklima ipak se moglo jasno vidjeti da je riječ o potpuno iscrpljenim ljudima . Zbog mnoštva objektiva, kamera fotoreportera, većina odraslih umorno je rukama skrivala lice. Iscrpljena djeca su, međutim, radoznalo gledala što se nalazi vani.

Drugi autobus, pak, bio je izrazito pun djece te nešto manje žena, a najmanje muškaraca.

Moglo se primijetiti da je djece u dobi do 2 ili 3 godine bilo možda i desetak. Dok su čekali da njihov autobus osiguranje pusti u krug prihvatnog centra, očito potpuno izmrcvareni i pospani putnici pomalo su se počeli opuštati, smješkati fotoreporterima, a posebno djeca koja su stala mahati prema van.

I treći autobus bio je ispunjen obiteljima.

Prihvatilište za strance Ježevo nalazi se u općini Rugvica, smješteno nedaleko od Dugog Sela.

Idi na 24sata

Komentari 170

  • lilyan 17.09.2015.

    na prvoj slici te njihove žene jako sliče na muškarce ili ja to dobro ne vidim, al tako ružnih žena još nisam vidjela,čak su neke i brkate i bradate

  • Darko2 17.09.2015.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 5 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je lakša opomena. Ovo vam je treća lakša opomena u posljednjih tjedan dana te smo zbog toga blokirali vaš korisnički račun na rok od 24 sata. Bit će vam ponovno dostupan za 24 sata.

  • karlla 17.09.2015.

    Ja se iskreno nadam da ih tako pametni nećete registrirati jer kako je Njemačka rekla....isti će biti vraćeni u prvu zemlju u kojoj su registrirani. Fuj za vladu. Fuj za političare. Fuj za novinare koji lažu čim zinu. Jedan sirijski zubar iz Tovarnika je sam otkrio da među EKONOMSKIM MIGRANTIMA ima onih koji niti ne govore arapski što znači da su iz drugih zemalja, Albanija i sl.....Novinari-plaćeni ste da iznosite istinu i samo istinu...Slovenija zatvara granice, Austrija isto, Njemačka! Cijeli ovaj val ljudi ostaje u Hrvatskoj. Proći ćemo sito i rešeteo dok ih se riješimo. Zapamtite to.

Komentiraj...
Vidi sve komentare