To je to što me zanima!

Izbori u Mianmaru: Aung San Suu Kyi će ući u parlament

Mianmarska oporbena čelnica koju je još prije dvije godine vojna hunta smatrala najvećim državnim neprijateljem, je osvojila zastupničko mjesto prvi put u karijeri
Vidi originalni članak

U Mianmaru su u nedjelju održani djelomični parlamentarni izbori nakon kojih će u parlament ući oporbena čelnica Aung San Suu Kyi, javlja BBC. Mianmarska oporbena čelnica Aung San Suu Kyi, koju je još prije dvije godine vojna hunta smatrala najvećim državnim neprijateljem, je osvojila zastupničko mjesto prvi put u svojoj karijeri. 

To je pozdravila i američka državna tajnica Hillary Clinton.

- Premda rezultati još nisu objavljeni, Sjedinjene Države čestitaju svima koji su sudjelovali na izborima, mnogi među njima prvi put, u predizbornoj utrci i u izbornom procesu. Obvezali smo se da ćemo podupirati rad na provedbi reforma - rekla je Clinton i dodala da mianmarske vlasti moraju i dalje raditi kako bi stvorile izborni sustav koji će odgovarati međunarodnim normama i borile se protiv nepravilnosti.

Mianmarska vojna hunta je prošle godine predala vlast novoj vladi u koju ulaze bivši vojni dužnosnici skloni reformama. 

Idi na 24sata

Komentari 3

  • UnseenLeo95 01.04.2012.

    mislim da cu i ja glasati za nju.

  • MLADEN_5 01.04.2012.

    Dajmo zenama glas.

  • Ilirac 01.04.2012.

    Eh,sad ste baš pogodili sa ovom važnom viješču,,,baš sam si malo prije mislio što je s izborima u Mianmaru(btw gdje je to?) jer je to za nas jako važno i reflektirajuce na krizu kod nas:)))))

Komentiraj...
Vidi sve komentare