To je to što me zanima!

Izbori u Poljskoj: Andrzej Duda je novi predsjednik države

Andrzej Duda je i u prvom krugu bio bolji od dosadašnjeg poljskog predsjednika Bronislawa Komorowskog, ali nije dobio većinu. Sada je dobio 53 posto glasova
Vidi originalni članak

Konzervativac Andrzej Duda (43) je prema neslužbenim rezultatima, novi predsjednik Poljske, piše u nedjelju BBC. Prema prvim rezultatima osvojio je 53 posto glasova. 

Duda je i u prvom krugu bio bolji od dosadašnjeg  poljskog predsjednika Bronislawa Komorowskog, ali nije dobio većinu. Komorowski (62) iz stranke desnog centra Građanske platforme je postao predsjednik prije pet godina nakon što je njegov prethodnik Lech Kaczynski poginuo u zrakoplovnoj nesreći. Duda (42) je bio kandidat oporbene desne stranke Pravo i pravda koju vodi brat blizanac bivšeg predsjednika Kaczynskog, Jaroslaw.

Idi na 24sata

Komentari 13

  • fredaster 26.05.2015.

    ne razumijem zasto se poljskoj toliko pridaje paznje, uzas od vjesti

  • šteta 25.05.2015.

    ne znam,vidim da je mlad za predsjednika,hoće li znat vodit i je li u stanju,vidjet će se kasnije,povjerenje državljana poljske očito ima.

  • Zmar116 25.05.2015.

    Još jedan u nizu proameričkih likova instaliranih u istoćnoj europi,u strahu od nadolazećeg putina....poljska verzija kolinde...

Komentiraj...
Vidi sve komentare