To je to što me zanima!

Izbori u Vrgorcu: Do 11 sati glasalo je tek 15,49% birača

Ante Pranić, kandidat Nezavisne liste mladih i Nada Jelavić, kandidatkinja HDZ-a, u drugi krug ušli su gotovo izjednačeni brojem osvojenih glasova
Vidi originalni članak

Točno u 7 sati u gradu Vrgorcu otvoreno je 26 biračkih mjesta na kojima će 5755 birača imati priliku zaokružiti ime jednog od dvojice kandidata za gradonačelnika grada Vrgorca.

Ante Pranić, kandidat Nezavisne liste mladih i Nada Jelavić, kandidatkinja HDZ-a, u drugi krug ušli su gotovo izjednačeni brojem osvojenih glasova. Svatko od dvoje kandidata Pranić sa 1508 te Jelavić sa 1519 osvojenih glasova u prvom krugu 5. lipnja nadaju se pobjedi.

U novom sazivu gradskog vijeća Nezavisna lista mladih od petnaest vijećnika koliko broji Gradsko vijeće ima 6 vijećnika, HDZ 4, SDP i HNS 3, te po jednog vijećnika HSP AS i HSS. Ako je suditi po dosadašnjem omjeru snaga u Gradskom vijeću i "prešutnom" sporazumu između Nezavisne liste i SDP-HNS-a koji ukupno ponovno imaju većinu od devet vijećnika, HDZ je ponovno izgubio vlast u Gradskom vijeću.

U prvom krugu izlaznost Vrgorćana na birališta bila je 64,22 posto, dok je u drugom krugu do 11 sati kako su nam rekli u Izbornom povjerenstvu na birališta izišlo 15,49 posto birača. Ovo su Vrgorčanima od 2013. godine i redovnih lokalnih izbora treći prijevremeni izbori.  

Proteklih dana, mnogi su to isticali vodio se otvoreni "politički rat" koji je kulminirao između ostalog plakatima sa slikom ministra Orepića, a kojima je HDZ "oblijepio" pogranična mjesta u susjednoj BIH aludirajući na akciju koju provodi MUP u odjavljivanju fiktivno prijavljenih osoba iz susjedne BiH kojih je nemali broj i u samom Vrgorcu.

Na biralištima, kako saznajemo, nema izgreda.

Idi na 24sata

Komentari 48

  • ćeprolje 19.06.2016.

    podoficir JNA - orjunaš

  • žaba davi rodu 19.06.2016.

    nema više moga Tina

  • bila manga 19.06.2016.

    Koja bolesna mržnja dežurnih srbo-sdp komentatora. Birački popisu su pročešljani, obrisani su čak i oni koji su rodom iz Vrgoraca, prestanite širiti šovinizam i malo se informirajte o gospodarskoj slici Hercegovine i Imotskog. Hrvati iz Hrvatske dolaze raditi, i studirati u Hercegovinu. http://www.slobodnadalmacija.hr/novosti/biznis/clanak/id/280437/teta-violeta-cini-cuda-kako-su-grude-postale-obecana-zemlja-za-indijce-i-japance .Čak je i Petrov radio u Hercegovini dok nije postao gradonačelnik. Županija Zapadno hercegovačka je Petrovu dala stipendiju. Petrova je subvencionirala zapadnohercegovačka županija, Diplomirao je i magistrirao na Medicinskom fakultetu Sveučilišta u Mostaru. Radio je u Mostaru dok nije postao gradonačelnik, Mirko Kordić iz Širokog Brijega mu je kum. Što se ovih izbora tiče, most je kupio naklonost nekoliko stotina Vrgorčana hercegovačkog porijekla i zbog toga će pobjediti, isto je Vlahušić napravio i u Dubrovniku kada je za dogradonačelnika imenovao Hercegovca Raguža koji mu je donio najmanje 2000 glasova.

Komentiraj...
Vidi sve komentare