To je to što me zanima!

Izgorjela im je kuća: Ali za dan je stigla pomoć sa svih strana

Kuću je brzo progutala vatra, no samo za jedan dan nesebična je pomoć obiteljima Grgić i Bašić stigla sa svih strana. Općina je odmah organizirala sve što je mogla
Vidi originalni članak

Kuća Pere Grgića, u Ulici Ante Starčevića u Satnici Đakovačkoj izgorjela je za samo pola sata u četvrtak navečer.

U uređenoj katnici živjele su tri generacije jedne obitelji, a najviše je stradao kat na kojemu žive Irena i Dario Bašić s tri kćeri, Nikol (11), Larisom (10) i Vanesom (7).

- Kćeri i ja smo baš sišle k mojima u prizemlje na večeru kad je došao susjed i rekao da gori krov. Jako sam se uplašila jer je na katu ostala Larisa koja se kupala. Otrčala sam gore, a ona je baš izašla iz kade - govori Irena.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

Nakon nekoliko minuta počelo je pucketati u krovu i vatra je uništavala knauf. Sve je više gorjelo pa su svi pobjegli van.

- S ulice smo gledali kako vatra sve guta. Pozvali smo vatrogasce, ali je trebalo pola sata da oni dođu iz okolnih mjesta - kaže tužno Irena (29). Da tragedija bude veća, Vanesa je u petak imala rođendan i svi su ga zajedno trebali proslaviti. U vatri je izgubila sve, čak i knjige za školu, opremu, odjeću.

- Uspaničili smo se svi i uopće nisam ništa spasila od stvari. Da mi kći Nikol nije rekla da uzmem barem njezin aparatić za mjerenje šećera u krvi, jer je ona dijabetičar, sada ne bih ni to imala - dodaje Irena. Unatoč tragediji, već dan nakon požara, na imanju je vrlo užurbano.

Marko Mrkonjić/PIXSELL

- Općina je odmah organizirala sve što je mogla. Djevojčice su dobile nove knjige i opremu, tvrtka u kojoj radi moj suprug Pero, donirala je građu za krov, struju i vodu, i njihovi radnici već su sve očistili. Druge tvrtke donirat će nam stolariju, materijal za krov, uplaćuju novac. Jutros je došao čovjek kojega ne poznajemo i izvadio cijelu kutiju bureka i podijelio ih radnicima. Sve nam to jako mnogo znači i pokazuje koliko su ljudi spremni pomoći jedni drugima - kaže Božica Grgić. Sretna je ipak što nitko od njih nije stradao i što su njezine unučice dobro.

Kuća stradala zbog peći na drva

Kriva je cijev. Vatrogasni inspektori rekli su da je do požara došlo zbog pregrijavanja cijevi od peći na drva.

- Naložila sam samo tri puta. Lani smo normalno ložili - kaže Irena.

Idi na 24sata

Komentari 31

  • Ilija Lopar 15.09.2015.

    jos uvijek ima ljudi

  • jozza112 14.09.2015.

    NIJE ISTINA da je vatrogascima trebalo 30 min da izađu na intervenciju. Vatrogasni dom udaljen je cijelih 150 metara od opožarenog objekta. Prvi vatrogasci su stigli na mjesto događaja u nepunih 7 minuta. a u roku od 15-20 minuta dolazi ispomoć iz okolnog sela i grada Đakova. Osobno sam bio sudionik te intervencije. I jedini razlog zbog kojeg se odugovlačilo sa akcijom su bila gospoda iz HEP-a koju smo morali čekati 15 minuta da isključe struju jer svatko zna da struja i voda ne idu zajedno. Molio bih bisere zvane ''urednici'' i ''novinari'' da provjere ono o čemu pišu a ne da samo tipkaju pa nek se tipa...

  • skorpion 2910 14.09.2015.

    Za 7 minuta je DVD iz sela izaso na intervenciju, a ostali dvdovi su dosli odmah nakon poziva.max 20minuta.treba i njima da se skupe i dodu a udaljenost je 5 do 10 min voznje

Komentiraj...
Vidi sve komentare