To je to što me zanima!

Izgorjelo četvero djece: 'Dobit ćete svoje. Ti, ali i tvoja obitelj'

Velika Britanija: Optuženi (23) za zločin priznaje da je bacio bombe no tvrdi da je mislio da u kući nema nikoga. On je krivio 16-godišnjeg mladića, inače bivšeg prijatelja, za palež svog automobila
Vidi originalni članak

U Velikoj Britaniji je u tijeku suđenje zbog ubojstva četvero djece koja su poginula nakon što su zbog svađe oko štete na autu, na kuću u prosincu prošle godine bačene dvije benzinske bombe. 

Demi Pearson (15) njezin brat Brandon (8) i sestra Lacie (7) poginuli su u požaru, a najmlađa Lia (3) preminula je nakon dva dana u bolnici, piše Daily Mail

Tužiteljstvo tvrdi da je napadač Zak Bolland (23) prije napada povikao: 'Cijela tvoja obitelj će dobiti svoje, svi će pomrijeti' i zatim bacio bombe koje su odnijele četiri mlada života. Preživjeli su majka Michelle Pearson (36) i najstariji sin Kyle Parson (16)

Teško ozlijeđena Michelle je mjesecima nakon napada bila u medicinski induciranoj komi i tek je prije tjedan dana saznala da je njezino četvero djece umrlo. 

Svađa zbog štete na autu

Bolland je bacio bombe zbog svađe s bratom žrtava, šesnaestogodišnjim Kyleom. Bolland i Kyle su bili prijatelji, no dva tjedna prije napada netko je zapalio Bollandov Ford Focus. Bolland je okrivio Kylea za palež auta. Slao je gnjevne prijeteće poruke i tražio 500 funti za štetu i prijetio da će im zapaliti kuću. Michelle Pearson je nazvala policiju dva dana prije napada i prijavila prijetnje te kazala policiji da se boji za svoj život.

DVOJE NA ISPITIVANJU Bombom na policijsku stanicu: 'Taj brutalan napad neće proći!'

Bolland je svoje prijetnje ipak realizirao, i to sa stravičnim posljedicama. Prema optužnici, napadači Zak Bolland i njegov prijatelj David Worrall (25) razmaknuli ogradu u vrtu, razbili prozor u kuhinji i u kuću bacili dvije dvije benzinske bombe. Jedna je pala na stepenice i blokirala jedini izlaz s gornjeg kata pa su žrtve ostale zatočene u požaru.

'Da, napravit ćemo to'

Svjedoci su vidjeli da su se obojica napadača u 3.30 sati ujutro dovezli na benzinsku postaju i kupili pivo i vino. Nakon toga su se vratili u Bollandovu kuću. Obojica su, izjavila je svjedokinja Abigail Toone, bili glasni i agresivni da joj se činilo da su šmrkali kokain. Bolland je pitao: Hoćemo li to napraviti? a Worrall mu je odgovorio: 'Da, napravit ćemo to'. 

Naoružali su se sjekirom i mačetom koju su uzeli od sada već prilično uplašene žene. Zatražili su od nje da ih odveze do benzinske postaje u Farworthu, gdje je Worrall natočio benzin u zeleni karnister. 

RANIO 51 ČOVJEKA Napadača iz metroa u Londonu osudili su na doživotan zatvor

U 4.33 sata kupili su 1,23 litre benzina za što je izdan račun na 1,50 funti, objasnio je tužitelj Paul Reid. Toone ih je odvezla natrag do Bollandove kuće.

Otišli su unutra i nakon nekoliko minuta izašli van s dvije boce iz kojih je virio papir. Bollandova djevojka Courtney Brierley zatražila je od Abigail Toone da ih odveze do uličice u blizini kuće Pearsonovih.

Tvrdi da je mislio da u kući nema nikoga

Kad su stigli, dvojica muškarca su izašla iz auta noseći boce. Nadzorna kamera snimila ih je kako uklanjaju ogradu vrta, a ni minutu kasnije na snimci se vidi bljesak plamena. Pet sekundi kasnije vidio se jači bljesak od druge bombe koja je eksplodirala u kući. Optuženici su otrčali do parkiranog automobila. 

IZREŠETALI MU AUTO Napad na odvjetnika: 'Netko mi je poslao "podsjetnik" na sebe'

Bolland i njegova djevojka Brierley uhićeni su istoga dana, a treći optuženi Worrall dan nakon. Svih troje optuženika odbija optužbe za četiri ubojstva i za pokušaje ubojstva. Bollan je priznao da je pio pivo i uzimao kokain i tvrdi da je samo htio napraviti štetu na kući i da je mislio da u kući nema nikoga. Worrall pak tvrdi kako je mislio da će samo zapaliti kantu za smeće i negira da je bacio bombu. 

Idi na 24sata

Komentari 22

  • Kleopatra ❤ 03.05.2018.

    jedan bolesni mozak u sekundi uništi obitelj ,njihove želje ..planove ...sve .... presrašno :-(((

  • GlobalHawk 03.05.2018.

    Neshvatljivo. I još pokušava opravdavati svoj postupak..Sad će mu malko "ispolirat ispuh" u Darthmooru ,jer svi mrze djecoubice , nasilnike i silovatelje.. Ne bi mu volio bit u koži kad ga se dočepaju..

  • noobcamper 03.05.2018.

    Jesu idioti al vjerujem da nisu znali da su djeca u kući. Svejedno, najstroza kazna!

Komentiraj...
Vidi sve komentare