Obavijesti

News

Komentari 22

Izgorjelo četvero djece: 'Dobit ćete svoje. Ti, ali i tvoja obitelj'

Izgorjelo četvero djece: 'Dobit ćete svoje. Ti, ali i tvoja obitelj'
1

Velika Britanija: Optuženi (23) za zločin priznaje da je bacio bombe no tvrdi da je mislio da u kući nema nikoga. On je krivio 16-godišnjeg mladića, inače bivšeg prijatelja, za palež svog automobila

VIDEO

U Velikoj Britaniji je u tijeku suđenje zbog ubojstva četvero djece koja su poginula nakon što su zbog svađe oko štete na autu, na kuću u prosincu prošle godine bačene dvije benzinske bombe. 

Demi Pearson (15) njezin brat Brandon (8) i sestra Lacie (7) poginuli su u požaru, a najmlađa Lia (3) preminula je nakon dva dana u bolnici, piše Daily Mail

Tužiteljstvo tvrdi da je napadač Zak Bolland (23) prije napada povikao: 'Cijela tvoja obitelj će dobiti svoje, svi će pomrijeti' i zatim bacio bombe koje su odnijele četiri mlada života. Preživjeli su majka Michelle Pearson (36) i najstariji sin Kyle Parson (16)

Teško ozlijeđena Michelle je mjesecima nakon napada bila u medicinski induciranoj komi i tek je prije tjedan dana saznala da je njezino četvero djece umrlo. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Svađa zbog štete na autu

Bolland je bacio bombe zbog svađe s bratom žrtava, šesnaestogodišnjim Kyleom. Bolland i Kyle su bili prijatelji, no dva tjedna prije napada netko je zapalio Bollandov Ford Focus. Bolland je okrivio Kylea za palež auta. Slao je gnjevne prijeteće poruke i tražio 500 funti za štetu i prijetio da će im zapaliti kuću. Michelle Pearson je nazvala policiju dva dana prije napada i prijavila prijetnje te kazala policiji da se boji za svoj život.

Bombom na policijsku stanicu: 'Taj brutalan napad neće proći!'
Bombom na policijsku stanicu: 'Taj brutalan napad neće proći!'

Bolland je svoje prijetnje ipak realizirao, i to sa stravičnim posljedicama. Prema optužnici, napadači Zak Bolland i njegov prijatelj David Worrall (25) razmaknuli ogradu u vrtu, razbili prozor u kuhinji i u kuću bacili dvije dvije benzinske bombe. Jedna je pala na stepenice i blokirala jedini izlaz s gornjeg kata pa su žrtve ostale zatočene u požaru.

'Da, napravit ćemo to'

Svjedoci su vidjeli da su se obojica napadača u 3.30 sati ujutro dovezli na benzinsku postaju i kupili pivo i vino. Nakon toga su se vratili u Bollandovu kuću. Obojica su, izjavila je svjedokinja Abigail Toone, bili glasni i agresivni da joj se činilo da su šmrkali kokain. Bolland je pitao: Hoćemo li to napraviti? a Worrall mu je odgovorio: 'Da, napravit ćemo to'. 

Naoružali su se sjekirom i mačetom koju su uzeli od sada već prilično uplašene žene. Zatražili su od nje da ih odveze do benzinske postaje u Farworthu, gdje je Worrall natočio benzin u zeleni karnister. 

Napadača iz metroa u Londonu osudili su na doživotan zatvor
Napadača iz metroa u Londonu osudili su na doživotan zatvor

U 4.33 sata kupili su 1,23 litre benzina za što je izdan račun na 1,50 funti, objasnio je tužitelj Paul Reid. Toone ih je odvezla natrag do Bollandove kuće.

Otišli su unutra i nakon nekoliko minuta izašli van s dvije boce iz kojih je virio papir. Bollandova djevojka Courtney Brierley zatražila je od Abigail Toone da ih odveze do uličice u blizini kuće Pearsonovih.

Tvrdi da je mislio da u kući nema nikoga

Kad su stigli, dvojica muškarca su izašla iz auta noseći boce. Nadzorna kamera snimila ih je kako uklanjaju ogradu vrta, a ni minutu kasnije na snimci se vidi bljesak plamena. Pet sekundi kasnije vidio se jači bljesak od druge bombe koja je eksplodirala u kući. Optuženici su otrčali do parkiranog automobila. 

Napad na odvjetnika: 'Netko mi je poslao "podsjetnik" na sebe'
Napad na odvjetnika: 'Netko mi je poslao "podsjetnik" na sebe'

Bolland i njegova djevojka Brierley uhićeni su istoga dana, a treći optuženi Worrall dan nakon. Svih troje optuženika odbija optužbe za četiri ubojstva i za pokušaje ubojstva. Bollan je priznao da je pio pivo i uzimao kokain i tvrdi da je samo htio napraviti štetu na kući i da je mislio da u kući nema nikoga. Worrall pak tvrdi kako je mislio da će samo zapaliti kantu za smeće i negira da je bacio bombu. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.