To je to što me zanima!

Izgubila je 100 kilograma, ali i dalje je najteža žena na svijetu

Egipćanka Eman Ahmed Abd El Aty (37) godinama nije izlazila iz kuće. Prošli je mjesec primljena u bolnicu u Indiji gdje je bila na operaciji. Prije operacije je imala 500 kilograma
Vidi originalni članak

Žena koja je imala 500 kilograma i koja je bila jedna od najtežih ljudi na svijetu, izgubila je u tri tjedna 100 kilograma nakon operacije želuca u Indiji. Egipćanka Eman Ahmed Abd El Aty (37) koja je vezana za krevet iz kuće nije izašla više od 20 godina. Prošli je mjesec odletjela u Mumbai na operaciju.

Liječnici su rekli da je operacija smanjenja želuca bila uspješna i da je žena izgubila 100 kilograma otkako je stigla u bolnicu.  Liječnici čine sve kako bi što prije bila spremna za povratak kući.

Kada je stigla u Mumbai, do bolnice su ju vozili u kamionu, a kranom su ju podigli u krevet. Dok je bila dijete, Eman su dijagnosticirali elefantijazu, bolest  zbog koje dolazi do golemog odebljanja dijelova tijela. Abd El Aty koja živi u Aleksandriji je preživjela moždani udar i prijete joj druge vrlo teške bolesti zbog njezine težine.

Vjeruje se da je, i nakon što je smršavila, i dalje najdeblja žena na svijetu.

Druga je Amerikanka Pauline Potter koja je u srpnju prošle godine bila teška 293 kilograma, piše SkyNews. 

Idi na 24sata

Komentari 21

  • missdilema 11.03.2017.

    uzasno, koliko se hrane mora prevaliti preko usta da se dodje do te tezine.......ja imam 68 kila i mislim da previse jedem, i sad ova zena treba jesti 7 puta koliko ja jedem......to je strasno, vilic abi mi otpala da toliko zvacem

  • Živa katastrofa 11.03.2017.

    Nije mi jasno kako se netko može dovesti do tog stanja...

  • _Varešak_ 11.03.2017.

    Bila teška pola tone,pa i nije puno.

Komentiraj...
Vidi sve komentare