To je to što me zanima!

'Izgubila sam zdravi zub, jer je zubar ostavio iglu u korijenu'

Zagrepčanka (33) dugo nije znala zašto je strahovito boli zub. Morali su joj ga izvaditi jer nisu mogli doći do komada igle koji je ostao kad je čistila korijen zuba
Vidi originalni članak

Bila sam kod privatnika prije četiri mjeseca kad mi je iglom čistio korijen zuba, kaže Zagrepčanka (33), koja želi ostati anonimna. 

Zub je uskoro počeo pulsirati.

- Počeo me intenzivno boljeti. Otišla sam drugom stomatologu, koji me poslao na slikanje - kazala je i dodala da ju je slika šokirala jer je duboko u korijenu gornje petice ostao dio igle. Stomatolog raznim metodama nije uspio doći do igle, a bol nije prestajala. Morao joj je izvaditi zdravi zub. 

Stručnjaci su objasnili da instrumenti često pucaju, ali ih uglavnom uspiju izvaditi. 

- U svega jedan posto slučajeva se događa da pacijentu zbog igle moramo izvaditi zub - kaže stomatolog Dean Cekić.

Ispravljanje tuđe pogreške ženu će stajati više od 2000 kuna, a nemarnog zubara neće tužiti jer nema vremena za sud.

Idi na 24sata

Komentari 21

  • 1161919 24.11.2021.

    Ista stvar! Imam 18. I vodim brigu o zubima! Svi zubi su mi u redu. Stalno kad bi dolazila kod doktorice rekla bi u redu je sve i sve je super vidimo se za 6 mj. Sve je bilo super dok me nije krenuo boliti. Kada je krenuo nije prestajao. Naravno javila sam joj se. zub je popravljala skoro 2 i pol mj bez da je napravila iti jedan ortopan. Da bi jednu noc toliko bolio da sam misla da ce mi glava eksplodirati. Otisla sam na hitnu gdje mi je doktor stavio lijek u zub ma da ni to nije potrajalo jer sam se vratila nazad njima u 3 ujutro koliko me bolio i poslije lijeka. Sutra dan sam sama o svom trosku otisla i napravila ortopan kod privatnika te sam navecer otisla na hitnu kako mi je doktor i rekao. Kada je vidio ortopan! Ne mogu vam opisati koja je to bila faca. Imala sam cistu koja se jako prosirila po ostalim zubima uz nju je rekao da imam i dva dijela polomljene igle u zubu. Ta zubarka me naravno više nikada nije vidjela jer sam otisla kod druge koja je super. Ovime hocu samo reci da zubara ima svakakvih 2 mjeseca da nije bila u stanju popraviti zub to je suludo. Kada bi dolazila na preglede cekala bi bo sat vr u cekaoni, a kod nje u ordinaciji bila 5/10 min. Tako da ima nas svakakvih.

  • lunar 2 21.10.2011.

    Zdravi zub...? Ha ha ha zub kojem se dodatno čisti korjen je daleko od zdravoga. Pogledaj si druge zube. Nažalost zubna masa ti je nekvalitetna a o zdravome moš samo sanjati.

  • labudovi 21.10.2011.

    I ja isto imam iglicu u korijenskom kanalu, i zub mi je već godinama miran, stomatolog mi je sve objasnio, iglica je pukla na samom vrhu korijena i zub je punjen do tog puknutog dijela. Ne radi se tu o nemarnosti stomatologa, nego se to događa

Komentiraj...
Vidi sve komentare