To je to što me zanima!

Izgubili se u planinama, osam dana jeli kukce i čekali pomoć

Britanac i dvoje Nizozemaca izgubilo se u turskim planinama 11. siječnja. Pet dana su pokušavali pozvati pomoć, a zatim još tri dana čekali da ih spasioci pronađu
Vidi originalni članak

Britanski student preživio je osam dana jedući kukce i spavajući u pećini u planinama u Turskoj nakon što se izgubio zajedno s dvoje prijatelja iz Nizozemske.

David Mackie (21) i prijatelji Frisko De Vries (21) i Merije De Groot (21) krenuli su 11. siječnja na jednodnevno planinarenje no zateklo ih je loše vrijeme. Nailazili su na odrone i poplave te se izgubili. Kako na tom području nije bilo signala, pet dana nisu uspi jevali pozvati pomoć . Do tada su potrošili i bateriju mobitela koja je ostala na 2 posto.

Studenti koji pohađaju fakultet u Istanbulu spašeni su u ponedjeljak. Spasioci su ih sa neprohodnih stijena podigli helikopterom.

- Taj poziv mobitelom nam je vjerojatno spasio živote. Pokušali smo pratiti isušeno riječno korito no voda je nailazila i skoro nas odnijela. Putem smo jeli što smo stigli, mrave i kukce - rekao je Mackie.

Nakon spašavanja, spasioci su mlade avanturiste prevezli u bolnicu. Bili su izgladnjeli i umorni, no srećom prošli su bez ozljeda.

Njihovi roditelji su zahvalili turskim vlastima što su spasili njihovu djecu, piše Daily Mail.

Idi na 24sata

Komentari 16

  • Sad normalno 25.01.2015.

    nesposobne kukavice ja za deset idem živjet na planine,prodati sve i obilaziti planine,naše i svjetske

  • _l_ 25.01.2015.

    mogu si mislit kako su ova dvojica kratila vrijeme....

  • LebronPetrovic 25.01.2015.

    Uh dobro je. Tamo navodno još ima tigra na sjeveroistoku Turske ! Zadnjeg su ubili 2000 !

Komentiraj...
Vidi sve komentare