To je to što me zanima!

'Izgubili smo neke stvari koje su prije 20 godina bile normalne'

Anka Mrak-Taritaš predstavila je svoj projekt radioničke djelatnosti u kulturi. Ističe i da imaju odličan program kako vratiti djecu i mlade obrazovanju, edukaciji, tako da oni to sutra mogu prenositi dalje
Vidi originalni članak

Kandidatkinja GLAS-a za gradonačelnicu Zagreba Anka Mrak-Taritaš i jedan od kandidata za njezinog zamjenika Marko Torjanac u utorak su predstavili projekt "radioničke djelatnosti u kulturi", s ciljem oživljavanja i poticanja kvartovskih kreativnih radionica za sve uzraste.

- Kad malo uđete u program i malo vidite koje to promjene u gradu Zagrebu hoćete, onda se uvijek vratite u prošlost - kakav je to grad bio prije 20 godina, a kakav je taj grad danas i vidimo da smo puno stvari koje smo nekad imali, koje su nam bile normalne, danas izgubili - izjavila je Mrak Taritaš.

OTKRILA SVOJE PLANOVE Mrak Taritaš želi premjestiti gradske i državne institucije i 'vratiti Gornji grad građanima'

Na štandu gdje se prikupljaju potpisi za njenu kandidaturu na Trgu bana Jelačića naglasila je kako je nekada karakteristika Zagreba bila da se puno ulagalo u mlade, obrazovanje i da se stvori generaciju koja će sutra ili prekosutra to prenositi negdje drugdje.

Ali, rekla je, to se u gradu zaboravilo, pokojni gradonačelnik Milan Bandić je "volio paradirati, obećavati, okolo hodati", ali je puno stvari apsolutno zaboravljeno.

Mrak-Taritaš ističe i da imaju odličan program kako vratiti djecu i mlade obrazovanju, edukaciji, tako da oni to sutra mogu prenositi dalje. 

'AGONIJA TREBA ZAVRŠITI' Mrak Taritaš pozvala Pavičić Vukičević: Neka objasni gdje su milijuni za izgradnju stadiona

Taj program predstavio je glumac, poduzetnik u kulturi, jedan od kandidata za njezinog zamjenika Marko Torjanac.

Torjanac kaže da je jedna od zadaća svake vlasti omogućiti građanima da kvalitetno i sadržajno provode slobodno vrijeme i da taj sadržaj služi za njihov osobni razvoj i rast, ali i cijele zajednice.

Istaknuo je da bavljenje kreativnim aktivnostima povećava kvocijent inteligencije, suosjećanje i socijalne vještine, pa će jedna od njihovih glavnih politika biti osigurati radionice u svim dijelovima grada putem centara za kulturu, a tamo gdje ih nema, putem gradskih prostora.

Idi na 24sata

Komentari 1

  • 21.04.2021.

    Mrak Pa milijuni za izgradnju stadiona otisli na kupnju wc cerkica

Komentiraj...
Vidi sve komentare