To je to što me zanima!

'Izgubili smo Pahuljicu, a dobili smo zamorce Kevina i Jerryja'

STALI NA NOGE Obitelj Dervišaj iz Raše u Istri, kojoj je lani u požaru izgorio cijeli stan, napokon se preselila u novi podstanarski stan. Imaju i nove kućne ljubimce, koji najviše vesele djecu
Vidi originalni članak

U požaru nam je izgorio zeko Pahuljica, ali su mama i tata kupili čak dva zamorca za nas. Vrlo su lijepi i to je ljubav, u dahu je rekla Eleonora Dervišaj (5) iz Raše u Istri.

POGLEDAJTE VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Sve im je izgorjelo

Njezinoj obitelji prošle je godine izgorio podstanarski stan te su preko noći ostali bez svega.

Izgorio je sav namještaj, igračke, ali i sve obiteljske uspomene.

Iz Raše su se prije nekoliko mjeseci preselili u podstanarski stan u Vinežu kraj Labina. Kažu da im je lijepo, iako vrlo skromno, a četveročlanu obitelj upotpunila su dva zamorca, koja djevojčice ne ispuštaju iz ruku.

- Do prije četiri mjeseca boravili smo kod svekrve i svekra u malenom stanu, gdje nas je bilo deset. Bilo je kako je bilo, gurali smo se jer je bilo premalo mjesta, a i nisu to uvjeti za malu djecu. Osim toga s malenom Majalenom (3) često smo kod doktora jer je navukla bronhitis. Stalno je na inhalacijama zbog smetnji s disanjem - ispričali su Valentina (23) i Izet (33) Dervišaj.

Pokušavali su, kažu, i prije pronaći stan, ali neuspješno.

'Izgorio nam je bor, nacrtat ćemo ga'

- Čim kažeš da imaš dvoje djece, svi odustanu. Kad su 24sata prošle godine napravila reportažu o nama nakon što smo u požaru izgubili sve, stizale su donacije u hrani i kućnim potrepštinama, koje smo, zbog nedostatka prostora, morali staviti u obližnjoj kuglani. Nažalost, dio donacije netragom je nestao - razočarano nam je rekao Izet.

'Mama nema kako prati robu pa sam tužna'

On honorarno radi pola radnog vremena, a supruga Valentina je nezaposlena.

Ipak, najvažnije im je, kažu, da su svi na okupu te da su im curice skromne i dobre.

- Malo sam tužna što mama nema kako prati robu. Uzme našu odjeću i opere je na ruke. Voda je hladna, a mama stalno mora prati. Žao mi je i što su nam u onom stanu izgorjeli bor i sve šarene kuglice i nemamo ga više. Nacrtat ćemo ga seka i ja jer volimo crtati - otkrila je Eleonora, koja se sa sestricom već sad veseli predstojećim božićnim blagdanima.

Od stana im je ostalo zgarište 

Obitelj Dervišaj, nasreću, nije bila kod kuće kad je u studenom 2018. godine u stanu na drugom katu zgrade buknuo požar.

Bili su s djecom u parku kad su ih nazvali i rekli im da im gori stan.

Došavši do zgrade, u šoku su mogli samo promatrati kako plameni jezici gutaju sve što je mlada obitelj imala.

Ostalo je samo zgarište.

VIDEO

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

 

Idi na 24sata

Komentari 19

  • Njonja_1 22.12.2019.

    Dragi ljudi molila bih vas za pomoc posto obitelj koja je izgubila prije godinu dana sve i uselilisu se prije par mjeseci u drugi stan tesko zive kao podstanari krpaju se kraj sa krajem i tesko zive molim vas tko zeli uplatit na br racuna OTP banka HR5624070003205884547

  • Njonja_1 24.11.2019.

    Ma vi ste budale znate li sta je razlika izmedu stakora i zamorca?!! Vama treba veterina da naucite te razliku....

  • markotunell 23.11.2019.

    Ta mlada obitelj se mozda ne moze boriti sama kroz zivot da mogu nebi kupili sramotu jer nikad neznate sta stoji iza svega i zato ko nezna neke stvari bolje da ne pise i nek suti a ako je neko corav i ne vidi da to nisu zamorci nek se pokrije po usima i suti a stakori ste vi

Komentiraj...
Vidi sve komentare