To je to što me zanima!

Izgubio je nos zbog tumora pa sad jedan uzgaja na svom čelu

Nakon što mu je otkriven tumor Paulu Singletonu (45) liječnici su morali odstraniti nos. Rekonstruirali su mu novi od kože s čela i kosti iz rebra, ali ubrzo je propao
Vidi originalni članak

Paulu Singletonu (45) iz Velike Britanije prije dvije godine dijagnosticiran je agresivni tumor u nosu. Kako bi preživio morao se podvrgnuti osmosatnoj operaciji uklanjanja nosa. 

Liječnici su mu nakon toga rekonstruirali nos od kože s čela, kosti iz rebra i žile iz ruku, no taj zamjenski nos mu se 'urušio' nakon samo šest mjeseci. Paulu se tumor povukao u veljači prošle godine nakon što je prošao kuru zračenja. 

- Bilo je fantastično čuti da sam čist - rekao je Paul kojem se zbog zračenja rekonstruirani nos smanjio. 

Profimedia

Proteza bi mu ispala kada bi kihnuo

- Liječnici su mi objasnili da se žive stanice kože nisu mogle spojiti s mojim tkivom jer sam imao previše ožiljaka - rekao je Paul, prenosi Mirror

- Ostala mi je samo jedna nosnica i maleni batrljak. I dalje samo osjećao miris, ali izgledalo je užasno - rekao je Singleton. 

Nakon toga pokušao se koristiti i protezom, no samo mu je stvarala probleme i sramotila ga. 

- Padao je kada sam kihao - rekao je Paul koji je sada dobio novu priliku. 

Takva rekonstrukcija napravljena je samo jednom

Liječnici iz bolnice Northwick Park u Middlesexu su mu ponudili da se podvrgne novom tretmanu koji je dosad izveden samo jednom. Pokušat će mu uzgojiti novi nos na čelu. 

Proces je počeo u rujnu kada su mu ispod kože na čelu ugradili napravu koja se sama napuhuje i rasteže kožu. Tu kožu će kasnije liječnici rastegnuti preko okvira od metala i hrskavice i našiti na njegovo lice.

Profimedia

Nada se oporavku do svadbe

Paulova partnerica Ellie Kirkman (44) nada se da će Paulovo lice napokon zarasti do svadbe iduće godine. 

- Lice mu se potpuno promijenilo od kad sam ga upoznala, ali sad ga volim još više - bio je toliko snažan - rekla je Ellie koja je prva primijetila Paulov tumor i bila je uz njega u svakom trenutku. Kaže da su oboje prasnuli u smijeh kada su im liječnici predložili novi tretman, no sada se nadaju da će Paul u bračni život ući zdrav.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • DAKLE-DUBRAVA-ZG 09.10.2015.

    Zao mi je covjeka. Pogotovo u danasnje vrijeme kad je izgled na prvom mjestu za sve,nazalost! 90 posto zena izoperiranih,a glupih na mjestu direktorica,a pametne i prirodne bez posla.....

  • Kibl 09.10.2015.

    Prekrasna slika za naslovnu stranu

  • 09.10.2015.

    Sva sreća da nije izgubio kitu...

Komentiraj...
Vidi sve komentare