To je to što me zanima!

Izgurali smo i prvu godinu s njim. Pa to je trumpastično...

Iako ima golemo iskustvo u javnom prostoru, svojim osebujnim arogantnim ponašanjem uspio je iziritirati većinu ne samo Amerikanaca, nego i svjetske populacije...
Vidi originalni članak

Većina Amerikanaca jučer je proklinjući sudbu kletu obilježila prvu godinu vlasti 45. predsjednika Donalda Trumpa. Pitaju se zar je moguće da je prošla tek godina dana i kako će ga trpjeti još tri.

Trumpova prva godina bila je izrazito produktivna, ali samo za svijet šoubiznisa koji svakodnevno ismijava njegove odluke i gafove. Zadnji takav bio je prošlog vikenda kad je Trump posjetio Japan. Ribama je žlicom bacao hranu te je na kraju jednostavno okrenuo kutiju i sve istresao.

U medijima je svakih nekoliko sati neka vijest o njemu, no s novinarima je na ratnoj nozi. Sve što objave, a ne ide mu u prilog, naziva lažnom viješću. Iako ima golemo iskustvo u javnom prostoru, svojim osebujnim arogantnim ponašanjem uspio je iziritirati većinu ne samo Amerikanaca, nego i svjetske populacije.

Ne čudi da mu je popularnost na niskim granama. Podupire ga tek 37 posto Amerikanaca. Toliko omražen bio je jedino Truman prije 70 godina.

Razočaran funkcijom navodno je i sam Trump. Naime, pisalo se da razmišlja o ostavci jer biti predsjednik nije onako kako je zamišljao. Što se tiče politike, povukao je hrpu nepopularnih poteza kako bi zaštitio sebe.

Zbog istrage FBI-a o njegovim vezama s Rusima i namještanju izbora, dao je smijeniti direktora te agencije. Tijekom kampanje napadao je Hillary Clinton i pričao da će je osuditi zbog zlouporabe položaja. Ukinuo je zdravstveno osiguranje za sve, koje je uveo Obama, no nije, kao što je obećavao, ljudima ponudio alternativu. Građane je sablaznio i zbog Portorika koji je poharao uragan.

Zbog dugova te države oklijevao je u slanju pomoći. Odustao je i od sudjelovanja SAD-a u provođenju Pariškog klimatskog sporazuma. Smatra da zatvara radna mjesta. Odluke kojima je ostao vjeran su gradnja betonskog zida na granici s Meksikom, borba protiv useljavanja u zemlju i sukob sa Sj. Korejom.

Idi na 24sata

Komentari 38

  • Batina No1 09.11.2017.

    Opet? Ocito su libtardi u vecem problemu nego sto mi mislimo kada se ovaj tjedan tako krenulo na Trumpa u svim medijima! Koji je ovo clanak ovaj tjedan samo na 24? 10?

  • jakolishe 09.11.2017.

    jedan od najboljih svjetskih predsjednika !

  • Slucajnost 09.11.2017.

    Koga briga za Trumpa,mene vise zanima jesu otekle sake od lupanja od stol?

Komentiraj...
Vidi sve komentare