To je to što me zanima!

Izigrali su fiskalizaciju: Novim gostima daju stare račune

Joško ima kvartovski kafić te da doslovno poštuje zakon o fiskalizaciji, kaže, mogao bi nakon mjesec dana kafić zatvoriti, a njegova tri radnika bi završili na burzi rada
Vidi originalni članak

Neki hrvatski ugostitelji već su se dosjetili kako izigrati zakon o fiskalizaciji, piše Slobodna Dalmacija. Tako ugostitelj iz Zadra kojeg su nazvali Joško K. izdaje račune na fiskalnoj blagajni, a zatim ih, kada gosti odu iz kafića, pokupi sa stolova i ponovno ih daje novim gostima koji imaju iste narudžbe. 

Joško naime ima kvartovski kafić s troje konobara te kaže kako su mu prihodi dovoljni za plaće, poreze, doprinose te malu zaradu, a da doslovno poštuje zakon o fiskalizaciji, kaže, mogao bi nakon mjesec dana kafić zatvoriti, a njegovi konobari bi završili na burzi rada. Joško kaže kako njegovi konobari znaju što on radi i zašto te sami sudjeluju u tome jer su svjesni da jedino tako mogu opstati. 

Idi na 24sata

Komentari 135

  • naya1000 16.01.2013.

    CINKAROŠ ILI DOUŠNIK, PITANJE JE SAD Utjerivanje poreza je strogo definiran državni posao. Vlast mora kao prvo za pocetak sebe disciplinirati a potom i državu kojjom upravlja i koju vodi. DOUŠNIK je osoba koja na vlastitu inicijativu ili na zahtjev obaviještajnih službi a ssda na zahtjev Ministarstva financija, pribavlja i daje inofrmacije o osobama, skupinama ili organizacijama, dobiajuci za svoje usluge neki oblik nagrađivanja. Zamislite sada situaciju kada se na tu inicijativu i javni poziv prijavljivanja neplatiša poreza, odazeve veci broj građana pa pocnu prijavljivati neplatiše TV pristojbe, plina, grijanja, struje, vode, švercanja u autobusima i tramvajima, komunalije, bespravna gradnja, zdravstvo, policija, vojska, školstvo, turizam, gospodarstvo, kupovina preko reda u trgovinama itd. Biti ce doušnika kao u prici, možda se Ministar financija sjeti organizirati kakav tecaj ili kurs za edukaciju doušnika i cinkaroša, ili uvesti to kao buduce zanimanje.

  • ćelavo 14.01.2013.

    jematva je prošla..."tko je jamio, jamio" dosta je bilo

  • ćelavo 12.01.2013.

    al će "Joško i drugari" lipo skupa u pržun kad ih netko prijavi, ja osobno nikad ne gledam račun ali netko to prati pa će iz čistog "patriotizma" prijaviti,

Komentiraj...
Vidi sve komentare