To je to što me zanima!

'Izmjene zakona šalju poruku da je nasilje neprihvatljivo'

Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama obilježava se u sjećanje na dan kada je 25. studenog 1960. godine sestre Patriu, Minervu i Mariu Teresu Mirabal u Dominikanskoj Republici dao ubiti Rafael Trujillo
Vidi originalni članak

Izmjenama kaznenog zakonodavstva i oštrijim kažnjavanjem šaljemo poruku da je nasilje neprihvatljivo te da je dužnost svih resora štititi žene od svakog oblika nasilja, poručio je u ponedjeljak premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković u povodu Međunarodnog dana borbe protiv nasilja nad ženama.

- Obilježavamo Međunarodni dan borbe protiv nasilja nad ženama u znak poštovanja prema žrtvi sestara Mirabal. Izmjenama kaznenog zakonodavstva i oštrijim kažnjavanjem šaljemo poruku da je nasilje neprihvatljivo te da je dužnost svih resora štititi žene od svakog oblika nasilja - stoji u njegovoj objavi na Twitteru.

Međunarodni dan protiv nasilja nad ženama obilježava se u sjećanje na dan kada je 25. studenog 1960. godine sestre Patriu, Minervu i Mariu Teresu Mirabal u Dominikanskoj Republici dao ubiti diktator Rafael Trujillo.

Vlada je u saborsku proceduru sredinom listopada uputila izmjene Zakona o zaštiti od nasilja u obitelji, Kaznenog zakona te Zakona o kaznenom postupku, kojima se pooštravaju kazne za nasilje u obitelji i tjelesne ozljede prema bliskoj osobi te se "dižu" maksimumi kazne zatvora za bludne radnje i spolno uznemiravanje.

Idi na 24sata

Komentari 18

  • 25.11.2019.

    A šta je sa nasiljem vlade,koja vrši na radnika i privatnika,radi boljitka državnih neradnika kao npr. učitelja koji imaju plaču od 6.800,00 prije povišice,nećemo ovo zaboravit na dan izbora slijedeće godine

  • zagorska puntarica opet 25.11.2019.

    Pa na crnjaka ste uveli Marakesku, kaj s tim ni problem rijesen?!?!

  • fanny5 25.11.2019.

    Kako poštuješ žene/novinarke kada ti postave konkretno pitanje ti im ponavljaš mantru/vi ne razumijete, ja sam odgovoran.../ izbjegavajući odgovor na koeficijente koje si uredbom podigao Ministarstvu vanjskih poslova, M. socijalne skrbi...a nisu čak niti štrajkali. Ne poštuješ ti nikoga, žene najmanje, a one su najviše zastupljene u obrazovanju.

Komentiraj...
Vidi sve komentare