To je to što me zanima!

Iznenada je preminuo Anto Bagarić, bivši požeški župan

Obavljao je niz odgovornih dužnosti u Hrvatskoj demokratskoj zajednici pa je bio na čelu Županijskog odbora i član više tijela središnjice te stranke
Vidi originalni članak

Danas poslijepodne preminuo je nekadašnji požeško-slavonski župan i zastupnik u Hrvatskom saboru Anto Bagarić.

Kako neslužbeno doznaje Pozega.eu, pozlilo mu je oko 14 sati, vozilom Hitne pomoći dopremljen je u bolnicu gdje je unatoč pokušajima liječnika i reanimacije preminuo.

Rođen je 10. rujna 1954. u Bilom Potoku (Kupres, Bosna i Hercegovina). Završio Geodetski fakultet u Zagrebu (VSS – dipl. ing. geodezije). 

Do demokratskih izbora 1990. godine Anto Bagarić radio je u ondašnjem Uredu za geodetske poslove i katastar, a bio je predsjednik sindikalne podružnice u tadašnjoj općinskoj upravi Požege.

Nakon demokratskih promjena 1990. godine izabran je za predsjednika Izvršnog vijeća općine Požega, a početkom domovinskog rata obnašao je dužnost predsjednika Kriznog štaba.

Obnovom Požeško-slavonske županije izabran je za župana i tu je dužnost obavljao do promjene vlasti u županiji nakon poznate afere tvrtkom "Kamen Ingrad“. Ranije je na listi HDZ-a izabran za zastupnika u Hrvatskom saboru, no taj mandat nije aktivirao.

Obavljao je niz odgovornih dužnosti u Hrvatskoj demokratskoj zajednici pa je bio na čelu Županijskog odbora i član više tijela središnjice te stranke. Unazad nekoliko godina povukao se iz političkog života otišavši u mirovinu.

Bio je aktivan društveni radnik i sportaš.

Vrijeme pogreba Ante Bagarića još nije utvrđeno.

Idi na 24sata

Komentari 28

  • ljubica ljubičica_1 19.12.2018.

    Koje on ?Prvi put čujem za njega.

  • 18.12.2018.

    Sad postaviti Slavonca!

  • 18.12.2018.

    Zaloste me ovakvi komentari i bezosjecajnost.Ovaj covjek je bio neciji muz,otac,djed...Ako nemate sto lijepo reci o pokojniku onda bolje nemojte-barem su mene moji tako ucili.Uostalom ako je imao grijeha njegovi su,a ne vasi,a ne znam ima li ikoga tko danas nije bez grijeha?!Cisto sumnjam.Stavite se u situaciju njegovih najmilijih i da li biste ovako pisali da je vas otac umro?Naravno da ne biste.Mi smo takav narod da volimo pljuvati po svima pa cak i onda kad covjek umre.Toliko o danasnjoj kulturi i onome sto je i kad primjereno reci ili napisati.Svi smo prepametni kad tipkamo po mobu pa mozemo sve reci o svakome.Kulture je je uvijek nedostajalo na nasim prostorima.Zelim vam vise suosjecanja u zivotima!

Komentiraj...
Vidi sve komentare