To je to što me zanima!

'Iznenadilo me što ljudi bacaju smeće u more. To smo očistili'

Tridesetak mališana čistilo je plažu i podmorje u Savudriji. Na njih su cijelo vrijeme pazili ronilački instruktori ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic. Kroz njihov program sigurnosti na moru prošlo je 7000 djece
Vidi originalni članak

Podmorje i plaže dječjeg kampa Veli Jože u Savudriji od danas su čisti. Za to je zaslužno 30-ak mališana koji su, uz pratnju ronilačkih instruktora, prvi put zaronili i iz mora vadili staklo, gume i ostalo smeće. Nasreću nisu imali puno posla jer je taj dio Jadrana čist.

-  Vidjeli smo raka koji je išao po dnu. Ronioci su mi rekli kako rakova ima puno kod nas i da ih moramo čuvati. Ronjenje mi je super, a iznenadilo me da se to smeće tako baca svuda - rekao je 11-godišnji Ivan. On i ostali mališani vikend su proveli učeći o moru, sigurnosti na vodi i uživali u kupanju na 2. dječjoj ronilačkoj eko-patroli. Za sigurnost djece, uz instruktore i voditelje ronjenja ronilačkog kluba HRVI Nemo Adriatic, brinuli su u gosti ronioci iz raznih ronilačkih klubova.

- Ponosni smo da smo izvadili jako malo smeća što dokazuje kako su djeca osviještena i ne zagađuju more. Puno velikih se treba ugledati na nas djecu. Mi čuvamo i pazimo di bacamo smeće - kazala je Ivana (16).



Inače, kroz ovaj edukativni dio programa „Sigurnost na moru“  do sada je prošlo preko 7000 djece u odmaralištima Vladimira Nazora, 
Cjelokupan program sigurnosti na moru i pod morem provodit će se i tijekom cijelog ljeta u istim odmaralištu u Savudriji u sklopu ljetnog Avantura kampa.

Idi na 24sata

Komentari 10

  • SOTONIST 11.06.2017.

    Djecu moze puno toga iznenadit sta "odrasli" rade.Djeca su puno zrelija nego "odrasli".Jos uvijek imaju snove i zelje i znaju uzivati.Ne opterecuju se ideologijama i politikom i materijalizmom.Ne zele vladati niti da netko njima vlada.Kako covijek postaje stariji to je sve nezreliji.(U vecini slucajeva bar).Djeca se uvijek mogu promjenit i usmjerit na novi put.Stari su cesto zabetonirani u svojim stopama i "razmisljanjima".

Komentiraj...
Vidi sve komentare