To je to što me zanima!

Izrael i Bahrein uspostavit će u nedjelju diplomatske odnose

Izrael i Bahrein formalizirat će danas svoje diplomatske odnose na ceremoniji u Manami. Dvije države nisu imale nikakve diplomatske odnose od osamostaljenja Bahreina 1971. godine
Vidi originalni članak

Izrael i Bahrein formalizirat će danas svoje diplomatske odnose na ceremoniji u Manami, najavio je jedan izraelski dužnosnik.

Izraelska delegacija i izaslanstvo Bahreina potpisat će "zajedničko priopćenje koje će označiti uspostavu potpunih diplomatskih odnosa", čime će biti proveden sporazum potpisan 15. rujna između te dvije države u Washingtonu, rekao je taj dužnosnik.

Kada se dokument potpiše na svečanosti u nedjelju navečer, Izrael i Bahrein moći će otvoriti veleposlanstva, dodao je isti izvor.

Bahrein i Ujedinjeni Arapski Emirati prve su dvije arapske države koje normaliziraju odnose s Izraelom nakon Egipta 1979. i Jordana 1994. godine. 

Palestinci su to nazvali "izdajom" jer se rješenje izraelsko-palestinskog sukoba do sada smatralo preduvjetom za normalizaciju odnosa Izraela i arapskih zemalja. 

Idi na 24sata

Komentari 1

  • Borna.2 18.10.2020.

    Nije li Trump zločesti diktator, a samo niže jedan mirovni sporazum za drugim, zaustavlja postojeće ratove i sprječava nove te spašava nebrojene živote. Ne ide mu baš dobro ta uloga zlog diktatora, trebao bi na instrukcije kod Obame i demokrata.

Komentiraj...
Vidi sve komentare