To je to što me zanima!

Izrael izveo najveću operaciju u Ramalahu: Tijekom operacije razvili su se nasilni neredi...

Izraelska vojska je rekla da je tijekom operacije došlo do nereda te da su Palestinci bacali kamenje i benzinske bombe na vojnike koji su odgovorili bojevom paljbom
Vidi originalni članak

Izraelske snage izvršile su tijekom noći operaciju u glavnom gradu Palestinske Samouprave Ramalahu na okupiranoj Zapadnoj obali, ubivši 16-godišnjaka u izbjegličkom kampu tijekom najveće takve operacije u Ramalahu posljednjih godina, rekli su palestinski izvori u ponedjeljak.

Izraelska vojska je rekla da je tijekom operacije došlo do nereda te da su Palestinci bacali kamenje i benzinske bombe na vojnike koji su odgovorili bojevom paljbom.

STOTINU MRTVIH Veliki masakr u Gazi! 'Kamioni s hranom su gazili ljude. Vozač se pokušavao probiti naprijed'

Svjedoci u Ramalahu rekli su da su izraelske snage dovezle desetke vojnih vozila u grad, sjedište Palestinske samouprave koju vodi predsjednik Mahmud Abas, a koja ima ograničenu samoupravu nad dijelovima Zapadne obale.

Palestinsko ministarstvo zdravstva priopćilo je da su izraelske snage ubile 16-godišnjeg Mustafu Abu Šalbaka dok su upadale u izbjeglički kamp Am'ari.

RAT NA BLISKOM ISTOKU Hamas: 'U izraelskom napadu poginulo je sedmero talaca'

Palestinska novinska agencija WAFA rekla je da su sukobi izbili kada su izraelske snage upale u kamp, "tijekom čega su ispaljeni živi meci na palestinske mladiće", pri čemu je Abu Šalbak pogođen u vrat i prsa.

Izraelska vojska priopćila je da su snage sigurnosti izvele šestosatnu protuterorističku operaciju u kampu, u sklopu koje su uhitile dvoje traženih osumnjičenika, dok su ostali ispitani, a zaplijenjeni su i "poticajni materijali koje širi Hamas".

'NEUTRALIZIRALI SU GA' Palestinski napadač ubio dvoje muškaraca na Zapadnoj obali

"Tijekom operacije razvili su se nasilni neredi u kojima su osumnjičenici bacali kamenje i molotovljeve koktele na izraelske snage sigurnosti koje su odgovorile bojevom paljbom. Identificiran je pogodak", rečeno je.

Tijekom razmjene lakše je ozlijeđen izraelski granični policajac.

Palestinsko ministarstvo vanjskih poslova priopćilo je kako izraelske okupacijske vlasti na Zapadnoj obali stvaraju od života Palestinaca "nepodnošljivi pakao".

Idi na 24sata

Komentari 12

  • uistinu je tako 04.03.2024.

    Britanci su uvijek bili nepravedni prema nama, reći ću vam zašto; 1942/43 otprilike 30 tisuća hrvata sa dalmacije evakuirano u Alshat u Egiptu koji je tada bio pod britanskom okupacijom, isto tako evakuirani su evropski židovi u Palestinu. Par godina kasnije britanci su poklonili tuđu palestinsku zemlju židovima, a nama nisu dali Egipat !! ko me ne vjeruje, neka ode na internet i upiše: Alshat

  • uistinu je tako 04.03.2024.

    Zidov= lazov

  • Prekobicnjak 04.03.2024.

    Samo treba ispeglati gazu i ništa više.

Komentiraj...
Vidi sve komentare