To je to što me zanima!

Izrael: U ofenzivu smo krenuli iz zraka, kasnije ćemo i sa zemlje

Ministar obrane Gallant je u ponedjeljak najavio potpunu blokadu Gaze. Neće biti struje, vode, ni plina u Pojasu Gaze, rekao je.
Vidi originalni članak

"Hamas je želio promjenu i dobit će je. Ono što je bilo u Gazi više neće biti. U ofenzivu smo krenuli iz zraka, kasnije ćemo i sa zemlje", izjavio je sinoć izraelski ministar obrane Yoavv Gallant, obraćajući se vojnicima u blizini granice s Gazom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ta njegova izjava je još jedan jasan znak da je kopnena ofenziva na Gazu neizbježna, piše Reuters.

Podsjetimo, Gallant je u ponedjeljak najavio potpunu blokadu Gaze. Neće biti struje, vode, ni plina u Pojasu Gaze, rekao je.

Ta je njegova izjava odmah izazvala burne reakcije, u prvom redu UN-a. Visoki povjerenik UN-a za ljudska prava podsjetio je da je takva blokada zabranjena međunarodnim humanitarnim pravom, a Međunarodna zdravstvena organizacija (WHO) zatražila je humanitarni koridor.

'NAMETNULI OPSADU ENKLAVE' Palestinski izaslanik UN-a: Izrael vodi genocidnu kampanju protiv Gaze, to su ratni zločini

Prema podacima Izraela, broj izraelskih žrtava je premašio 1.200. Većina poginulih bili su civili.

Preko 260.000 ljudi bilo je prisiljeno napustiti svoje domove u Pojasu Gaze, dok teška izraelska bombardiranja iz zraka, kopna i mora nastavljaju pogađati palestinsko područje, objavili su Ujedinjeni narodi.

 

Idi na 24sata

Komentari 2

  • kokodašica 11.10.2023.

    Samo radi genocid , Vama je dopusteno na strani Merke ste

  • Tomooox 11.10.2023.

    Pobili su civile zvjerski i takvi dolaze k nama u Europu. Po cijeloj Europi slave ubijanje civila. Treba im dati državu i da nikad je ne napuste jer za drugo ni nisu. Uostalom, šta su očekivali da će ih Izrael gladiti s Perom.

Komentiraj...
Vidi sve komentare