To je to što me zanima!

Izrael: Vojska i prosvjednici se sukobili, više od 200 ranjenih

Palestinac (20) je ubijen. Do obračuna je došlo za vrijeme 'Globanog marša u Jeruzalem' koji je organiziran u spomen na sukobe s Izraelcima 1976. godine
Vidi originalni članak

Palestinac (20) je ubijen, a više od 200 ljudi je ozlijeđeno u sukobima izraelske policije i prosvjednika koji su na ulice izašli obilježiti 'Dan zemlje'. Prosvjed nazvan 'Globalni marš u Jeruzalem' organiziran je u spomen na obračune s Izraelcima 1976. godine. 

Izraelski vojnici rastjerivali su prosvjednike gumenim mecima, suzavcem i vodenim topovima, a prosvjednici su na njih bacali kamenje. Palestinski zastupnik Mustafa Barghouti prevezen je u bolnicu nakon što je u glavu pogođen suzavcem. Među ranjenima je i jedan novinar. 

Mahmoud Zakut ubijen je u Gazi, a prema iskazima svjedoka policija je na prosvjednike zapucala bojevnom municijom. Sukobili su se i Hamasove službe sigurnosti i demonstranti koji su pokušavali doći do izraelske granice, ali to im nije bilo dopušteno. U sukobu je ranjeno je 37 ljudi, javlja Reuters

Vojska pojačano nadzire i granice sa Sirijom i Libanonom, ali nije bilo izvješća o približavanju graničnim ogradama, za razliku od prošle godine kada je tamo poginulo nekoliko prosvjednika. 

Na izraelsko-jordanskoj granici navodno se okupilo oko 20 tisuća prosvjednika, javlja RT. Gužva se stvara i na izraelsko-libanonskoj granici, ali nije bilo izvješća o povredama ili sukobima duž tih granica. 

Idi na 24sata

Komentari 138

  • Čiko Spase 31.03.2012.

    nikada dole mira...

  • Alija_18 31.03.2012.

    Long live Iran,Islam,Palestina i sva muslimanska braća. Iran i Islam zauvijek. Amerika, Izrael, Europa i Vatikan su ujedinjeni protiv Islama. Pozdrav braći muslimanima svi muslimani su uz vas!

  • koza 31.03.2012.

    Aj,laka vam noć....Slušajte : http://www.youtube.com/watch?v=sgUk9blTgPw I želim vam svima lijepe snove....A Palestinci i Izraelci će se sami morat dogovorit.....

Komentiraj...
Vidi sve komentare