To je to što me zanima!

Izrael: Zahtjev Vijeća sigurnosti za prekidom vatre pomaže Hamasu, SAD nas je razočarao

Zahtjev Vijeća sigurnosti UN-a za trenutačnim prekidom vatre u Gazi ojačao je palestinski militantni pokret Hamas i potaknuo ga da odbaci američki kompromisni prijedlog o novom sporazumu o taocima, rekao je u utorak izraelski ministar vanjskih poslova Israel Katz
Vidi originalni članak

Katz je u razgovoru za radio izraelske vojske rekao da je razočaran što Sjedinjene Američke Države nisu stavile veto na rezoluciju. "Očekujemo da nas prijatelji ojačaju u ovim teškim vremenima, a ne da nas oslabe protiv Hamasa i svih drugih neprijatelja", rekao je Katz.

SAD bi trebao staviti veto na "svaku odluku koja snažno ne osuđuje užasan masakr i seksualne zločine koje je počinio Hamas protiv beba, žena, djevojčica i starijih osoba" 7. listopada, dodao je.

U rezoluciji obvezujućoj prema međunarodnom pravu, Vijeće sigurnosti UN-a pozvalo je u ponedjeljak na "trenutni prekid vatre" u Pojasu Gaze prvi put od početka rata.

USVOJENA REZOLUCIJA Vijeće sigurnosti UN-a zahtijeva trenutni prekid vatre u Gazi

Osim toga, najmoćnije tijelo Ujedinjenih naroda zahtijeva hitno i bezuvjetno oslobađanje svih talaca koje drži Hamas.

Prije toga, izraelski pregovarači prihvatili su kompromisni prijedlog američkih posrednika u prijestolnici Katara Dohi i nadali su se da će Hamas pristati na taj prijedlog.

Međutim, nakon odluke Vijeća za sigurnost UN-a, Hamas je objavio da inzistira na svom zahtjevu za sveobuhvatnim prekidom vatre, uključujući potpuno povlačenje Izraela iz Pojasa Gaze.

NAKON GLASANJA U UN-U SAD: Vrlo smo razočarani nakon što je Benjamin Netanyahu otkazao posjet Washingtonu

To dokazuje da je rezolucija išla na ruku Hamasu, rekao je Katz.

Islamistička teroristička organizacija računala je na to da će međunarodna zajednica zaustaviti Izrael, a da Hamas ne mora učiniti nikakve ustupke, dodao je izraelski ministar koji smatra da je zbog odluke stajalište Hamasa o oslobađanju talaca postalo tvrđe.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • WildAnimal1234 26.03.2024.

    Izraelske okupacijske snage počinile su osam masakra nad obiteljima u Pojasu Gaze uposljednja 24 sata, što je rezultiralodokumentiranim ubojstvomnajmanje 84Palestinca i ranjavanjem 106 drugih,prema medicinskim izvorima.Lokalne zdravstvene vlasti potvrdile su da se brojpalestinskih žrtava u izraelskom napadu od 7. listopada popeo na 32.226 prijavljenih smrtnihslučajeva, s dodatnih 74.518 osoba koje su zadobile ozljede. Većina žrtava su žene i djeca. 

  • Antimor 26.03.2024.

    Svi komentiraju izraelske teroriste.

Komentiraj...
Vidi sve komentare