To je to što me zanima!

Izraelci ušli u 'srce' Gaze, civili još ginu u borbama

Broj poginulih Palestinaca od početka izraelske ofenzive 17. prosinca dostigao je 869, od kojih su mnogi civili, tvrde zdravstvene službe u Gazi
Vidi originalni članak

Izraelske snage ušle su u nedjelju u najnapučenije dijelove Pojasa Gaze i ubile najmanje 27 Palestinaca intenzivirajući tako svoju ofenzivu unatoč međunarodnim pozivima na primirje. Uz podršku vojnih helikoptera izraelski vojnici i tenkovi ušli su u istočne i južne dijelove grada Gaze sukobivši se s militantima Hamasa koji su ispaljivali protutenkovske i minobacačke granate. Medicinsko osoblje je reklo da su u posljednjim borbama oko polovice poginulih Palestinaca civili.
- Izrael se približava postizanju ciljeva koje si je postavio - rekao je premijer Ehud Omert svojoj vladi u Jeruzalemu, no nije naveo rok za okončanje borbi koje traju već 16 dana. Izrael, koji je ocijenio neprovedivom rezoluciju Vijeća sigurnosti UN-a koja traži uspostavu primirja, želi zaustaviti napade raketama i rješenja kojima bi se osiguralo da se Hamas ne može ponovno naoružati kroz tunele ispod granice Egipta i Pojasa Gaze. Broj poginulih Palestinaca od početka izraelske ofenzive 17. prosinca dostigao je 869, od kojih su mnogi civili, rekli su dužnosnici zdravstvenih službi u Gazi. Prema izraelskim podacima, poginulo je 13 Izraelaca - troje civila i deset vojnika.

Idi na 24sata

Komentari 2

  • lost_soul 11.01.2009.

    sve je to tako kosto kazes, ali dok ima mrznje medju narodima, biti ce nazalost i rata. pokazali smo sami u ratu sta je mrznja medju narodima koji su toliko godina zivjeli u jednoj drzavi. tako je i dolje, nazalost. trebalo bi zabraniti i ponistiti oruzje diljem svijeta. a pitam se zasto prestavnici drzava ti politicari koji griju se u mekim stolicama samo gledaju kako se tuku i ubijaju i ne poduzimaju nista protiv ubojstava nad neduznim civilima. svi samo sute i gledaju iz daljine. posjeca me na ono sto je godinama trajalo kod nas, svi su gledali i pravili se da ne vide.

  • user_28544 11.01.2009.

    Ovaj svijet je opasno mjesto za življenje, ne zbog onih ljudi koji su zli, nego oni što u vezi toga nepoduzimaju ništa!!! Tokom cjele naše povijesti, psihopati (iluminati) su postavljeni na ključnim mjestima u politici, vojsci i drugim segmentima našeg društva, koštale su nas milijarde izgubljenih života, a o patnji strdavanju i razaranju da ne govorim. Nekima na ovoj planeti je vrlo bitno da krv non stp teče, da ljudsko biće živi u stalnom svijesnom i podsvijesnom strahu, da živi i umre u neznanju o svom pravom porijeklu i potencijale što ih ima. Kad se ljepo upakirana gpmila laži uspije da proda narodnim masama polako i sistematskim tokom nekoliko tisuća godina. onda se istina smatra totalnom besmislicom, a onaj tko je propovjeda totalnim luđakom!! I na kraju, razmišljalite svojom glavom ili pomoću medija!????

Komentiraj...
Vidi sve komentare