To je to što me zanima!

Izraelski ekstremisti slavili su tragičnu smrt bebe iz Palestine

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video
Pripadnici ekstremističke židovske zelotske skupine slavili su smrt dječaka od 18 mjeseci. Grupa je na vjenčanju noževima probadala fotografiju dječaka iz Palestine
Vidi originalni članak

Sve je objavljeno u videu , kojeg je izraelska policija zaplijenila jednom od uzvanika s vjenčanja.Televizija Channel 10 tvrdi da se vjenčanje dogodilo prošli tjedan u Jeruzalemu. Javnost je zgrožena nehumanim ponašanjem ekstremne skupine.

POGLEDAJTE VIDEO: Zabijali nož u fotografiju dječaka

Vaš internet preglednik ne podržava HTML5 video

Ali Dawabsheh , zajedno sa svojim roditeljima, poginuo je u podmetnutom požaru u selu Duma, u srpnju ove godine. Imao je osamnaest mjeseci . Dječakov djed ražalošćen je događajem, no rekao je da ne može napraviti ništa drugo, do javno osuditi skandalozan događaj.

Incident je žustro osudio i izraelski premijer Benjamin Netanyahu , koji je skupinu nazvao opasnom za izraelsko društvo.

Glasnogovornik ministarstva vanjskih poslova incident je nazvao odvratnim i naglasio kako Izraelci nikad neće prihvatiti ponašanje ekstremista pod "normalno". Rekao je da je javnost zgrožena i šokirana ponašanjem skupine.

Sukobi Izraelaca i Palestinaca ponovno su se pogoršali, a u drugoj polovini 2015. godine često je dolazilo do eskalacije nasilja. Samo od sredine rujna poginulo je 124 Palestinaca i 20 Izraelaca .

Neki od izraelskih dužnosnika okarakterizirali su incident kao židovski terorizam.

Idi na 24sata

Komentari 42

  • sirijka 30.12.2015.

    Zanimljivo, a za Izrael kažu da je zemlja za ugodan život.

  • COW linda 27.12.2015.

    Nadam se da ce ovo objaviti CNN I FOX,a Americki senat odobrit tj.dati podrsku,"NEBESKOM NARODU"......

  • napoleonov sin 27.12.2015.

    sramota i nemam riječi.

Komentiraj...
Vidi sve komentare