To je to što me zanima!

Izraelski piloti svakodnevno vježbaju zbog situacije u regiji

Sirijski sukob proširio se na Golansku visoravan, izraelske vlasti ističu kako su njihove patrole na tom području bile napadnute od strane sirijskog režima
Vidi originalni članak

Izraelske zračne snage svakodnevno vježbaju zbog nesigurne situacije u susjednim zemljama, Siriji i Libanonu, piše AFP

Piloti u bazi Ramat David na sjeveru države otkrivaju kako je svrha svakodnevnih vježbi pripremanje i nadgledanje 'prijenosa svih vrsta naoružanja koje bi moglo dovesti do napada'. Naglašava se kako je 'atmosfera vrlo napeta'. 

- Ne događa se svaki dan da se u zemlji veličine Sirije, samo dvije minute leta od naše baze, odvija građanski rat - rekao je neimenovani zapovjednik iz baze. 

Podsjetimo, Izrael je ove godine izveo nekoliko zračnih napada na području Sirije. Državni dužnosnici obrazložili su kako je svrha napada bila zaustavljanje isporuke oružja Hezbolahu. 

Sirijski sukob proširio se na Golansku visoravan, izraelske vlasti ističu kako su njihove patrole na tom području bile napadnute od strane sirijskog režima. 

Dodajmo kako je Ured za ljudska prava Ujedinjenih naroda u najnovijem izvješću obavijestio javnost kako je u građanskom ratu u Siriji poginulo više od 93 tisuće ljudi, među kojima 6,500 djece. 

Idi na 24sata

Komentari 5

  • Holstein_1 13.06.2013.

    Kad bi poslali nase politicare da vode svjetske velesile, u kratkom vremenu ostali bi bez novaca za avione i nuklearni program, pa bi svijetom zavladao mir...zauvijek.

  • Sicma 13.06.2013.

    Aham koga ce oni napasti? Iran, Siriju Ili Hezbollah? Imaju losa pamcenje

  • LongliveUSAforever 13.06.2013.

    Poštovani, Vaš komentar prekršio je pravilo broj 2 naših pravila komentiranja. Za ovaj prekršaj sankcija je teža opomena. Trenutno imate 1 laku opomenu i 1 težu opomenu u posljednjih tjedan dana. Ako sakupite tri, vaš korisnički račun bit će privremeno blokiran.

Komentiraj...
Vidi sve komentare